resim
Sabri Sarıoğlu
Görev:Teknik Direktör
Takım:Türkiye U19
Yaş:40
Uyruk:Türkiye
  • 10551
    neredeyse 15 yıl a takım seviyesinde top koşturduğu galatasaray ile olan ilişkisi gel gömelim seni tarihe desek sığmazsın derecesinde dolu dolu ve aynı oranda karmaşık olan abimiz. o kadar ki, 2024 yılında bile alakasız bir konuda adının geçmesi hakkında bir anda entryler girilmesine yetmiştir.

    bundan 20 sene önce bugünkü sosyal medya olsaydı sabri'nin hali ne olurdu? ya da sabri'yle kariyeri boyunca geçilen kitlesel taşşağın onda biri bugünün narin psikolojili topçularından biriyle geçilseydi neler olurdu? ilginç bir konu olsa da asla varsayımdan öteye gidemeyece bir tartışma.

    ancak, bugünün "taraftarlık nasıl olmalı" konulu bitmeyen tartışamalarda hep örnek gösterilen eski sami yen'de bile defalarca kendi taraftarından küfür yemişliği, cevap olarak başını mahçup şekilde öne eğip soyunma odasına gitmişliği olduğunu yazmak gerekiyor.

    şimdi futbolcuları geçtim sıradan çinko karbon vatandaş bile bir maç sırasında bir lafından dolayı bin beterini yaşıyor bunun. ama o zamanlar, bir maçta sahadaki futbolcuya küfredenlerin dayak yediği, internette bir yerde o anlık hırsla ileri gidenlerin hizaya çekildiği değişik zamanlardı. o zamanlarda bile bunları, saha için performansından sebep yaşamış bir adamdır.

    bu boyutta bir hor görmeyi, aşağılanmayı, taşşak geçilmeyi(dalga konusu olmak tabiri tam karşılamıyor maalesef) günümüz şartlarında ve günümüz enstrümanlarıyla intihar etmeden karşılayabilecek futbolcu yoktur.

    sabri bu takımda ve milli takımda senelerce top oynamıştır. avrupa şampiyonası yarı finalinde lahm'a bacak arası atıp asist yapmayı da, sıradan bir lig maçında sıçıp batırmayı da bir bedene sığdırmış bir garip adamdır. ama bugünlerde burun kıvrılan, osuruk bir hazırlık maçındaki 45 dakikasıyla afaroz edilip üstü çizilen nice altyapı topçusundan daha yetenekli ya da özel değildir.

    çokça kendi özverisinin, biraz şartların yardımı biraz da onun kaderini belirleme yetkisine sahip olanların tercihiyle bu kariyeri yapmıştır. bugün zamanda bir kırılma olsa ve sıradaki ilk maçımızda 2003-2004 sezonu başındaki sabri sarıoğlu çıksa daha maç arda güler üzerinden yapılan pohpohlamanın 5-10 katı yapılırdı. ama yine zamanda bir kırılma olsa ve sadece birkaç sezon sonraki sabri sarıoğlu yeni transfer diye sahaya çıksa devre arası bitmeden sol frame'de küfürlü başlıkları çıplak gözle seçmek mümkün olurdu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın