resim
Lucas Sebastián Torreira di Pascua
Takım:Galatasaray
Mevki:Ön Libero
Yaş:28
Boy:1.66
Uyruk:Uruguay
  • 3481
    birkaç maç 8 numarada denenmesi gereken oyuncumuz.

    açıkçası böyle bir fikir beni çok heyecanlandırıyor. iyi bir 6 numara transferi yapıldıktan sonra torreira'yı öne atmak bizim oyunumuzu en az birkaç level atlatır.

    sadece bu sezondan örneklerle açıklayayım;

    9 ağustos 2024 galatasaray hatayspor maçı

    7. dakikada ansızın bir presle tehlikeli pozisyon bulmamızı sağlıyor: https://gss.gs/LH2.png
    33. dakikada yine ani bir presle tehlike yaşatıyor: https://gss.gs/mie.png
    86. dakikada kullanılan kornerde de çok güzel bir yerde duruyor fakat top santimlerle yanından geçiyor. geçmese çok rahat golünü atardı: https://gss.gs/Mex.png (pozisyon ofsayt değil. ekran resmi geç çekildi).

    16 ağustos 2024 konyaspor galatasaray maçı

    icardi'nin sayılmayan golünden önce müthiş bir presle topu kapıyor: https://gss.gs/DSm.png

    bu maçlarla birlikte oynadığımız 4 resmi maçta 2 asisti olduğunu da ekleyeyim.

    evet, torreira yıllardır bizde olmasına rağmen daha 1 golü var fakat bu adamın hem ayağı çok iyi, hem duracağı yeri çok iyi biliyor, hem de oynamak istediğimiz pres oyununa en yatkın olan isimdir. açıkçası kendisini kaleden uzak tutup savunma güvenliği sağlamaktansa, rakip kaleye yakın tutup hücumu çeşitlendirmek bana daha mantıklı geliyor. savunması iyi olan uzun boylu bir 6 numara transferiyle birlikte değiştireceğimiz sistemle orta sahayı müthiş bir hale getirebiliriz. düşünsenize, rakip defanstan pasla çıkmak istediğinde alanları daraltan icardi ve torreira olacak. her ne kadar yaşını almış olsa da doğru yerlerde pres yapan bir mertens var. o top oradan geçtiğinde karşısına yeni 6 numaramız çıkacak veya uzun topla çıkmak istediklerinde davinson, nelsson ve yine uzun boylu bir 6 numaramız karşılarına dikilecek. mertens'in sonradan oyuna girdiği denklemde de sara'yı öne atıp, onun akılcı paslarından yararlanabiliriz.
    yani iyi bir 6 numara transferiyle birlikte torreira'ya serbest bir hareket imkanı tanıdığımızda sadece ligde değil, avrupada'da önemli işler başarabiliriz. tabi benimkisi şimdilik hayal fakat berkan'ı sol bek, barış'ı sağ bek, kerem demirbay'ı sol stoper, kerem aktürkoğlu'nu forvet arkası ve daha nicelerini yapan okan hocamın bunun gibi sürprizleri yapacağı zamanı da iple çekiyorum. bakalım inşallah bu fantezim gerçekleşir. tabi öncelikle sırf transfer yapıldı desinler diye yapılan rastgele bir 6 numara değil, gerçekten savunması iyi olan iyi bir 6 numara transferinin yapılması gerekiyor. kaan da iş görebilir, yeter ki torreira'yı öne atalım.*
App Store'dan indirin Google Play'den alın