• 474
    batık bir kulüp inter. el değiştiriyor sürekli. üstelik kan kaybeden, eski repütasyondan uzak bir ligdeler. cazibe merkezi de değiller yani.

    kocaman bir fakat var burda. zaman zaman yöntemleri tartışmaya açık olsa da, uzun vadeli hareket eden, günlük galibiyetler ya da yenilgilerden etkilenmeyen bir sportif direktöre sahipler.

    ne yapıyor peki marrotta? iskeletini oluşturan, sistemini işleten önemli isimleri kadroda tutarken, elindeki kontratların bitiş sürelerini, oyuncularının ayrılma ihtimallerini göz önünde bulundururken yerine alabileceği kontratları da çoktan belirlemiş oluyor. hal böyle olunca, dzeko kontratının bitmesine 2 sene kala marcus thuram’ın da kontratı çoktan göze kestirilmiş oluyor. şampiyonlar ligi finalinin ertesi günü dzeko gidip thuram geliyor. final oynamış kadro korunmuyor. 38 yaşında oyuncuyla yola devam edelim denmiyor.

    yukarıdaki tablonun finansal ölçekleri değişebilir ama reçete değişmez. marrotta sonrası juve’nin hali de aşağıda.

    https://x.com/.../1782843186722877882

    peki biz ne yapıyoruz? aynı pozisyon için hem sara hem mctominay isteyebiliyoruz. kadromuzda yer alan oyuncuların potansiyel gelecekte değil geçmişte yer alan performansına göre yatırım yapıyoruz. üstelik bir iki senedir değil kendimi bildim bileli aynı işleri yapıyoruz.

    hal böyle olunca, bir süre çiçekler açıp bir süre karalar bağlıyoruz.

    sahi bizim son 20 yıldaki sportif direktörlerimiz kimler?
App Store'dan indirin Google Play'den alın