• 203
    cogunlugun gozunde cok kotu bir takim, lakin ben hic oyle gormedim 21 ağustos 2024 young boys galatasaray maçında. iyilik kotuluk kistasimiz ne bence bunu bir degerlendirmeliyiz. futbola bilgisayar oyunlarindaki gibi oyuncularin ozellik puanlariyla yaklasirsak kotu diyebiliriz, veya klasik tabirle young boys'dan kimi alirsiniz galatasaray kadrosuna? diye sorulunca, veya takim degerleri baz alininca kotu takim mi oluyorlar. yani herkes zaten profesyonel seviyede, bu adamlar liglerinin de son sampiyonu, ligdeki mevcut formlari nolursa olsun. kuvvetli yonleri var, zaaflari var, benim gozumde iyi takim zaaflarini iyi ortebilen, kuvvetli yonlerini de iyi ortaya cikarabilen takimdir. bu yuzden bana gore kotu olan takim acik ara biziz.

    ulkede duzeltmemiz gereken bir anlayis var her seyin basinda. boyle rakiplere karsi, kendim de dahil, hep diyoruz ki "fizikleri bizden iyi ama teknik kapasitede biz ustunuz, bunu yansitmaliyiz". vallahi dun sahada gordugum young boys'un teknik kapasitesinin bizden asagi kalir yani yoktu. kagit ustunde onlarda eski napolili, interli, arsenalli,laziolu vs topcu yok, eyvallah. ama bizden cok daha iyi calim attilar, cok daha iyi ucgenler kurdular, tek pasla savunma arkasina kactilar. ceza sahamiz onunde bombos topla bulustular kac kez ve topuk paslariyla karsi karsiya kaldilar. bizde mertens, ziyech vs den ceza sahasi onunde bu yaraticiligi asla goremedik, bogusma yasaniyor ve topu kaybediyoruz o bolgede. sadece icardinin ilk yarida boyle iyi servislerini hatirliyorum. direkten donen pozisyonda rakibin attigi calim acaip ust duzeydi misal, kerem akturkoglu yildiz da karsidaki degil mi yani simdi? jelert bize rakipken de imrendik, aha aldik getirdik, ne fark yaratabildi? yanlis anlasilmasin ilk maciydi cocugun, ona bir elestiri olarak degil bu, dun cok iyi mac cikaran young boys beklerini de ayni mantikla bize getirsek farkli bir goruntu cikmayacakti muhtemelen. sistemin isleyisinin gorunen oyuncu kalitesinde de cok ciddi etkisi var, yadsimamaliyiz bunu. illa ucup kacacak oyuncu yetenegiyle is cozmemeliyiz, zira olmuyor iste pahali oyuncularla da bir sey, rakip kadar kopsup basmayinca.

    adamlarin hucumda yapmak isteyip yapamadiklari hic bir sey olmadi dun, kurmak istedikleri ucgenleri, baglantilari kurdular, yerden veya havadan. ayaklarindan presimizle top alamadik, iyi sakladilar, iyi gectiler bizi. bizim hucum baglantilarimizi da oldukca iyi engellediler, kopenhag gibi, prag gibi, fenerbahce gibi, besiktas gibi. e biz de sakar takimiz zaten, hatalar da yapip hediye ettik. yani heriflerin kotu takim oldugunu asla dusunmuyorum, ha bu asla isin bahanesi de degil tabi. bizim iyi oynamamiz, mac kazanmamiz icin illa rakibin mi kotu olmasi gerekiyor? rakip iyi olacak tabi ki, sen daha iyi oyna, daha akilli isler yap, daha iyi plan uygula, bir kere de iyi rakibi yen. rovans icin hic rahat degil icim, kimsenin de oldugunu sanmiyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın