• 119
    son birkaç sezondur galatasaray adına var olmayan olgu.

    2022/23 yaz transfer sezonunun avrupa’da kapanmasının ardından fırsat diye yaptığımız transferler sezonu bize getirdi, muhtemelen bir aksilik çıksa 13. oluşumuzun ardından ilk gidilen seferovic’li yapılanma planı bizi şampiyonluğa ulaştırmayacaktı.

    2023/24 yaz transfer döneminde bu ‘fırsatçılığın’ arşa çıktığını gördük. bir önceki sezon kanat rotasyonunda kerem, barış, rashica ve yunus’a sahip olarak şampiyon olan takıma önce devre arasında rekor maliyetle zaniolo katıldı. anılan yaz transfer döneminde ise belki de takviyeye en az ihtiyaç duyduğumuz mevkiye devasa kontratlarla zaha, ziyech ve tete eklemeleri yapıldı.

    sacha’nın ayrılmasının ardından aylar geçti, sağ beke kaan ayhan yamadık ve neticede yaptığımız transfer sacha’nın 180 derece zıttı bir oyuncu oldu. sol bekte bir türlü istikrarı yakalayamadık dedik, angelino’nun savunma defosu takımı bozuyor dedik, yine aylar süren bekleyişin ardından savunması olmayan köhn’ü transfer ettik.

    kısacası yıllardır menajer destekli olarak kumar oynuyoruz transferde. ne scout ekibinin ne de başka kimselerin özel olarak araştırıp sıfırdan inşa ettiği herhangi bir transferimiz olduğuna inanmıyorum. bu transferler bazen icardi, torreira, davinson gibi tam 12’den hedefi tutturuyor; bazen de ndombele, zaha, tete, aurier, angelino, mata gibi korkunç maliyet/fayda denklemleri ortaya çıkartıyor.

    2024/25 sezonuna başladık. iskelet kadromuzda muslera, nelsson, kerem, barış isimleri takıma transfer olalı çok uzun zaman oluyor. yanlarına yapılan eklemelerden icardi gözden düşmüş, maliyetinden kurtulmak isteyen kulübünün elinden alınan ve bir mucize sonuç doğuran bir transfer. mertens yaşı gereği en iyi anında dahi bazı eksileri takıma yazan bir isim. jelert ve köhn aynı anda bir takımda oynayamayacak derecede alakasız iki bek oyuncusu. apokerim milli oyuncu olarak piyangodan bize vurmuş, özellikle 3 yerlili kuralda takımımızın fark yaratmasını sağlamış fakat özel bir planla yapılmamış bir transferin öznesi. sara’nın yıllardır aranan torreira’nın partneri olmadığı, daha çok hücuma yatkın bir oyuncu olduğunu söylemek için futbol uleması olmaya gerek yok. kulübedeki oyuncuların da keza hepsi birbirinden alakasız, plansız şekilde gelişen transferlerin ürünü olduğunu söylemek mümkün.

    galatasaray futbol takımının son 4 transfer döneminde aynı mevkilere oyuncu bakıp bir türlü istikrar yakalayamaması, güçlü olduğu mevkilere ekleme yapıp güçsüz olduğu yerden eksilmeye devam etmesi ve sürekli sezona başlayan kadro içinden bulunan çözümlerle bir şekilde sonuca ulaşması mühendisliğin hiç olmadığını gözler önüne seriyor. mevzu eldeki kadroyu silip atmak değil, hiç olmadı. fakat eldeki kadronun eksiklerini tamamlamak yerine iyi olan yerini güçlendirmeye çalıştığımız tüm bu sürede harcanan potansiyele, paralara yazık.
App Store'dan indirin Google Play'den alın