resim
Zeki Önder Özen
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:54
Uyruk:Türkiye
  • 669
    jose mourinho'yu asla eleştirmeyeceğini söylememiş yorumcu. maalesef türk insanının dinlediğini ve okuduğunu anlama becerisine çok güveniyor... adamın söylediği şu: "mourinho iyi oyun vadetmiyor, ben de oyunun kalitesini eleştirmeyeceğim."

    bu aynı zamanda şu demek: "mourinho iyi oyun vadetmiyor, o zaman oyunun kalitesini övmeyeceğim, bana kupa getir."

    mourinho sonuç alamadığında eleştirmezse o zaman tutarsız davranmış olur önder özen. şu an söylediğinde hiçbir sorun yok, tutarlılık anlamında.

    bununla beraber, yorumcuların iyi oyunu tanımlaması gerek. iyi oynayan takım en çok hücum eden takım mıdır? örneğin bir takım 52 şut çekip 5 gol atsın ama 6 tane yiyip yenilsin. iyi oynadığını mı söyleyeceğiz? bence sadece 1 şut çekip rakibine pozisyon vermeden maç kazanan takım bundan daha iyi oynamıştır.

    bir diğer mesele de şu: bir adamın iyi oyun vadetmemesi de eleştirilecek bir şey değil midir? hele futbola dair kapsamlı bir bakış açısı olan, okumuş etmiş, bir hayat görüşü olan önder özen gibi bir adamın mourinho pragmatizmine hayran olması anlaşılır değil. ama adam eleştirmeyeceğini falan söylemedi, "iyi oyun yok" diye eleştirmeyeceğini söyledi. ikisi arasında dağlar kadar fark var.
App Store'dan indirin Google Play'den alın