resim
Zeki Önder Özen
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:54
Uyruk:Türkiye
  • 665
    mourinho özelinde kişi kültleştirmesi yaptığını düşündüğüm yorumcu. mourinho bir teknik direktör olarak zaten efsanedir, eyvallah. ama aslında olmayan vasıf, unvan ve çeşitli nitelikleri ona yüklemeye gerek yoktur. kişilik özellikleri ve futbol anlayışı üzerinden onun özgüllük ve bir arilik taşıdığını öne çıkarmaya da gerek yoktur. bu kurgusal kültleştirmede belirli bir eşiğin ardından sağlanan sahte temsil, bu kişiyi ilahi olanla yan yana koyulabilmesini dahi destekler. bu hata yapabilen insanoğluna yapılacak en büyük kötülüklerden birisi bile olur.

    mourinho budur, sonuç alır. ama bazen alamaz da.
    mourinho budur, 2-0'dan sonra otobüsü çeker. ama bazen o otobüsü patlatırlar da.
    mourinho budur, olmaz denileni yapar. ama bazen olur denileni de yapamaz.
    mourinho budur, ilk defa böyle bir şey görüyorum. gördüğü şey de 3 forvetin sahada olması. donk'u forvet oynatan fatih terim de tanrı o zaman. yok daha neler.

    duygusal olan kişilik özelliği, abartılı anlatımı, fener taraftarının başarıya olan açlığı, hatta siyasi görüşünde olan kişi kültleştirmesi maalesef onu mourinho konusunda çok büyük bir yanılgıya düşürdü. normalde sevdiğim bir adam ama çok büyük konuştu. 1 numaralı tezi sonuç alıyor tezi bile 2 maçta uçtu gitti. büyük fiyasko ne olursa olsun. çık hata yaptım de, bir şey kaybetmezsin.
App Store'dan indirin Google Play'den alın