• 1837
    olimpiyatlarda neden başarılı olamıyoruz sorusunun yanıtı basit. ilk önce fenerbahçe adlı örgütün 1 sporcusunu bile milli takımlara almamak gerekli. camialarının yapıları gereği toksikler ve kaybetme gelenekleri var.

    diğer yandan olimpiyat madalyası alan isimlere bakın her biri disiplin abidesi. 6 yaşından itibaren sabahın köründe kalkıyor, bilmem kaç saat antrenman yapıyor, yediğine içtiğine dikkat ediyor ailesi, öğretmenleri bu yolda kendisine destek oluyor vs.

    bizim daha aile yapımızda böyle bir disiplin yok. çocuk midem ağrıyor diyor aman benim minnoşum bugün okula gitme, çocuk öğretmen beni ilk sıraya almadı diye anasına ağlıyor babası öğretmene fırça çekiyor, çocuk x sporu yapıyor başarısız olunca sen bu işi beceremeyeceksin diyerek çocuğu o spor branşından uzaklaştırıyoruz, kız 5 yaşında üstüste 8 ters takla atıyor gündemde voleybol var diye kızı voleybola gönderiyoruz, çocuk 5 yaşında tay gibi sprinte kalkıyor alıp futbola gönderiyoruz…

    özetle hikaye toplumun en dibinde yani ailede bitiyor. kabul edelim aile yapımızda bilinç ve disiplin yok. yoksa özbekistan ya da moğolistan bizden daha iyi tesislere mi sahip ? mevzu disiplin ve kendini adamak.

    biz ülke olarak gevşedik. olimpiyat disiplinli ülkelerin başarılı olacağı yerdir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın