resim
José Mário dos Santos Félix Mourinho
Görev:Teknik Direktör
Takım:Fenerbahçe
Yaş:61
Uyruk:Portekiz
  • 2884
    son şampiyonluğunu 2014-15 sezonunda yaşayan teknik adam. kendisi de fenerbahçe gibi uzun zamandır şampiyonluk yaşamıyor.

    2014-15 sezonunda chelsea ile şampiyon olduktan sonraki sezon takımı 16. sıraya demir atınca kovuldu, manu’ya geçti.

    manu’da 2017/18 sezonunda takımını ikinci yaptı. sonraki sezon 1.53 puan ortalaması tutturunca yine kovuldu.

    daha sonra spurs’ün başına geçti. 2 sezon kadro kalitesi olarak en değerli 5 takımdan birisi olan spurs’u 6. ve 7. yaptığı için yine kovuldu.

    sonra italya’ya geçiş yaptı. bu sefer kovulacağı takım roma’ydı. roma’yı ilk 2 sezon 6. yaptı ki 6 rakamı mourinho hoca’nın kariyerinin son dönemlerindeki uğurlu rakamı gibi bir şey. 3. sezonunda takımı 1.45 puan ortalaması ile 9. sırada olduğu için yine yeni yeniden kovuldu.

    manu’ya tamı tamına 466 milyon euro para harcattı. ki aldırdığı adamlardan futbol kariyer yukarı ivmelenen bir tane topçu yok. 105 milyon euro’ya pogba aldılar şu an nerede? 60 milyon euro fred’e verdiler fener’e kadar düştü. lukaku kazmasına 85 milyon euro para saydırdı bu adam.

    spurs’e 145 milyon euro para harcattı. carlos vinicius’u bu adam aldırttı tottenham’a, başka bir şey söylemeye gerek yok.

    roma’dayken transfere 151 milyon euro para harcadılar. kumbulla diye bir stopere 27 milyon euro para verdiler adamın ederi 4.5 milyona kadar düştü. özbek eldor’a 20 saydılar o da aynı şekilde kiralanan, değer kaybeden oyuncu oldu. bizim beğenmediğimiz zeki çelik’i, oliveira’yı roma’ya aldırdı.

    porto ve inter kariyerleri kendisi için zirvedir. madrid’i saymıyorum, futbol tarihinin en önemli iki oyuncusundan birisi sahadayken teknik adamlık pek bir şey kalmıyor. kaldı ki elinde ronaldo varken hakem lobisi olmasa bize elenecekti bu adam.

    fener’den de kovulacak. tazminatını alacak, sonra da seviyesine uygun bir yer olan arabistan’a gidecek. mou’dan geçti artık bir çok şey. futbol değişti, artık sıradan bir teknik adam kendisi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın