• 681
    neden transfer yapılamadığına dair konuşulan bir durum var. nakit yok diye yavaş yavaş dillendirilmeye başlanan durumla ilgili iddia ise şu:

    yönetim ilk seçildiğinde yeni kadro kurulması için paraya ihtiyaç vardır. parayı erden timur ve dursun özbek koyar. erden timur koyduğu parayı geri istemez. dursun özbek ise kasa kolaylığı yani geri alınabilir olarak koyar.

    ilk yıl yeterli seviyede gelir olmayınca dursun özbek parasını geri alamaz. transferde limit sorunuyla karşılaşılır, sponsorluk vs. gelirler artar. en son boey'dan para gelince de dursun özbek sağladığı kasa kolaylığını, seçim de olduğu gerekçesiyle, geri alır. bu tutarın 12 milyon euro civarı olduğunu söyleyen de var, önceden aldıklarıyla beraber 20 milyon euro olduğunu söyleyen de. sağ bek alınmama sebebi de budur.

    sezon sonu gelip, erden timur ayrıldıktan sonra teknik ekip ve yönetim transfer toplantısı yapar. teknik ekip belirlediği oyunculardan liste yapmak için bütçenin ne kadar olacağını sorar. sağ bek, 8 numara ve barış/kerem ayrılık ihtimaline karşı yerli kanat olarak transferi düşünülen planlamadır ve kampa yetiştirilmesi istenmektedir. diğer transferlere sonra bakılacaktır. yönetim sağ bek ve 8 numara için 30-35 milyon bütçe ayırabileceklerini söyler. yerli kanat için düşünülen oğuz'u da başkan kendisinin ilgileneceğini ayrıca belirtir. sağ bek için 10, orta saha için 20 milyon bandında planlama yapar teknik ekip, buna göre liste belirler. bu seviyede bonservis verilebileceği için daha hazır, takımlarında oynayan üst seviye isimler yazılır.

    ama kulüpte para yoktur. dursun özbek'in düşüncesi florya'dan gelecek peşin paranın bir kısmıyla bu transferleri yapmaktır. gerekirse bu para gelene kadar kasa kolaylığı sağlayacaktır. ancak işler istediği gibi gitmez ve blokajlı yetki alır. bu sebeple kasa kolaylığı sağlamaktan vazgeçer.

    ikilem ise bu noktada başlıyor. çünkü teknik ekibin listesi hazır ve takımlarında oynayan oyunculardan kurulu. dolayısıyla takımları hem yüksek bonservis hem de yüksek peşinat istiyor. ama galatasaray'da verebilecek peşin para yok. çok para verse de bunu uzun vadede ödemek istiyor. kulüpleri de doğal olarak en azından şimdilik buna yanaşmıyor. buna kopenhag yanaştı ve jelert alındı. onlar da zaten yedek duruma düşmüş oyuncularını iyi fiyata okuttuklarını düşündükleri için yanaştılar.

    orta saha transferinde ise bu sebeple açmaz oluştu. wendel istiyorsun adamın 11 oyuncusu, diyor ki bir 10-15 peşinat göreyim, rios desen öyle. bir mctominay var onda da manchester bir diğer teklifleri görelim diyor. bu arada cenk bey yüksek maaşlarla oyuncuları ikna ediyor. rusya'da 2,5'a oynayan wendel'e 5, mctominay'a 6 milyonluk teklif yapmış bonuslarla. hatta rabiot'un 10 milyonluk maaş isteğini kabul etmişler ama oyuncu premier ligi bekliyormuş.

    bu isimler doğal olarak olmayınca teknik ekibe menajer önerisi oyuncularla gitmiş bizim transfer komitesi. ancak teknik ekip soğuk. berge, mario falan bu isimlerden galiba. kulüpleri taksitli satışı onaylıyormuş.

    işin sonunda ya taksitli satışı kabul eden bir topçu alınacak ya da şampiyonlar ligine kalınıp son gün riskine girilecek. o güne kadar muhabirler farklı isimlerle taraftarı oyalayacak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın