resim
José Mário dos Santos Félix Mourinho
Görev:Teknik Direktör
Takım:Fenerbahçe
Yaş:61
Uyruk:Portekiz
  • 2826
    kalorifercinin yerine gelerek fb maçları sonrası zırvalık dinlemeden bütün türkiye'yi kurtaran portekizli.

    ilk önce fbli spor muhabirleri düzgün, realist, futbolla ilgili sorular sormaya
    başlamışlar. karşılıklı yılışık yılışık yıkama/yağlama/defoyu saklama seansları bitmiş. bu kadar realite ve teknik soru, bir süre sonra, vizyon başkanı bozar.

    şu anda çok alışık olmadığı çok eleme oynama, çok sıcakta sezonu erken açma,oyuncuların bir kısmının daha gelmemiş olması, daha yeni transfer olacak olması gibi türkiyesel problemlerle savaşıyor. surviving(hayatta kalmak) diyor ısrarla.

    bu sezon öncesi dönemde hayatta kalmak (surviving) üstüne strateji yapmış. sezonun son 2-3 ayına takımı diri götürmek gibi bizim uyguladığımız stratejiyi uyguluyor. doğrusu bu, fakat fener buna dayanabilir mi, bilemiyorum. başlarda kötü giden sonuçlar, vasat futbol tribünleri ve muhalifleri ayağa kaldırabilir. vizyon için, kendinin başkan kalması, fenerbahçe'nin başarılı olmasından daha önemlidir. onun için kendisini marta atacak başlangıç gazını hep tercih ediyordu. bu yüzden mourinho ile kapışabilir.

    türkiye'ye ters 3'lü savunma, pres yapmayıp garantili geride bekleyip hata kovalama, sert fakat tahta bacak savunmacılarla oynama, türk yeniçeriler (kadroyu daraltacağından bazıları gidecek), problematik ve sakatlanan orta saha, hakemlerden alınacak daha az destek, sert cl eleme maçları, öncesinde maç oynayacakları için anadolu takımlarının feneri erken teşhis edecek olması gibi büyük problemleri var. mourinho-vizyon ve vizyon-acun kapışmaları çok olası. mesela exxen'e göre, fb başkanı acun ılıcalı.

    mourinho, tıpkı okan buruk'un yaptığı gibi ilk yarıları (sadece savunmayı sağlam tutup) feda edip 2. yarının ortasından itibaren vites arttırıp ferdi becerilerle sonuç almaya çalışacak. maksat toplam performansı bütün yıla yayıp kadrodan tam verim elde etmek. şu an kadroyu tanımaya çalışıyor.

    yarışmacı dar kadro tercih ederim diyor. bu da demektir ki fenerden çok giden olacak. türk yeniçerilerden yollayabilir. eskiden gelen husumetle dzeko'ya kıl olduğu belli.. bu yüzden dzeko temmuz ayında gereksiz erken forma girmiş. tribün'e çıkmadan önce kendini cv'de iyi gösterecek maç sayısına ulaşmaya çalışıyor.aynı zamanda cenk'i de, dzeko ve el nessry ayarında görüyor. tek santrafor ile oynarken, 3 santrafor olacağından, dzeko'nun bir süre sonra tribüne gideceğini söylemek olası.

    özet: bir futbolsever olarak tüm türkiye'yi boş gözlerle bakıp kağıttan okuyan durgun zekalı kaloriferci ıstırabından kurtardığı için memnunum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın