• 2103
    son günlerde bir çok tartışmaya sahne olan sözlük. final döneminde arada bir giriyorum, hep mi kavga tartışma olur arkadaş. herkes birbirinin açığını bulmanın derdine düşmüş, nick altına laf atmalar, kalitesiz entryler, kişisel fikirlerin paylaşıldığı entrylerin haddi hesabı yok.

    sonra bu adamlar çıkıp yeni moderasyon olan adamın icraatini* görmeden sallamaya başlamış, rahatsızlık bildirmiş. ey güzel kardeşim, bir insanı seçtiği nick yüzünden eleştirmek nasıl bir mantığın ürünü ben anlayabilmiş değilim. bak mantığın yüzünden seni eleştiriyorum, mal, köpek vs. demiyorum, hakaret etmiyorum.* varsa bir fikrin, gel özelden güzelce konuşalım, doğru bir yol buluruz belki.

    e bakıyorum adam entrylerinde döktürüyor arkadaş, sözlüğün açık ara en sağlam yazarlarından. e bu adamın nickinden yola çıkılarak nasıl bir polemik çıkarılır ben anlamıyorum. nick seçimine göre karakter tahlili nasıl yapılırın cevabını gördüm bugün. hemen örnek vereyim, benim nickimim yaşayan diller içerisinde bir manası yok. ne yapacaksın o zaman, nickinde me melet yok bu adamın, nasıl biri olduğuna karar veremem mi diyeceksin, yoksa açıp entrylerine mi bakmayı akıl edeceksin çok merak ediyorum.

    nkfvas'a laf söyleyenler hayatlarında hiç mi küfür etmedi, sözlüğe hiç mi ağzı bozuk entry girmedi? bu adamın imlası sözlükteki çoğu adamdan sağlam, o kadar olamamışsın, sen daha adamın seçtiği nicktesin. valla hiç adil değil böyle bir yargılama. ha ailevi olarak nicke alınanlar için söyleyeyim, bu adam nkfvas diyorsa tutup uçanı kaçana tecavüz girişiminde bulunma niyetinde değildir muhakkak. benim de ailemde fenerbahçe'yi tutanlar var ama hiç alınmayı aklımdan geçirmedim. çünkü adamın yazdıklarından çıkarım yaptım kişilği hakkında, nicki ile değil. ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz demişler ya **, bak ne güzel oturdu buraya. aç oku adamın entrysini, her hafta güncellenen beğenilenler listesine bak, sen mi şu sözlüğe daha çok katkı yapmış ya da beğenilmişsin, o mu karar ver.

    son olarak harry kewell gitmeden bir kere verememis olmak entrysi eleştirildi, evet bana kalırsa da ağır bir dil kullanılmıştır, tasvip etmedim ama bu durum, o entrynin özünde pek çok doğru şeyi içerdiği gerçeğini değiştirmez. ha bir de kimsenin değinmediği bir şeye ben değineyim, bak bakayım orada ukdeyi verenin ismine, sözlükteki sıfatına. bakmaya yeltenmeyeceksen ben buradan söyleyeyim, galatasaray sözlük moderasyonundan bir isim. bak, moderasyon'un başlıkta kullandığı üslup ortada, hiç bunu eleştirmeyi düşündün mü?

    eminim ki bu nick adam olmayan, sokakta gördüğü farklı formalı adamı sayı çoğunluğu ile ezen adama itafen, ya da bu tip konumdaki adamlara itafen seçmiştir, bak samimice söylüyorum, böyle bir davranışı galatasaray taraftarı yapıyorsa ona da sövsünler, ben söverim kendi adıma en azından.

    gelin bu değere sahip çıkın, nicki bu yazdıklarıma rağmen ille de rahatsız ediyorsa kadro dışı yapıver, kurtul, görme adamı. sözlükten ayrılan bunca sağlam yazar var haberi yok kimsenin. sonra da "x çok tatlı, satılırsa yönetimi tek kalemde silerimmm, yaparımmm" ya da "bu adamın bonservisi alınsın"* entryleri çoğalıyor. bir nicki yüzünden kızdığın adama bak, bir de kendi yazdığına bak, incele, insaf eyle güzel kardeşim.

    "x giderse yönetim istifa" diyen arkadaşım, o adamın bonvervisi alınmasın, bakarsın daha iyisi gelir, nerden biliyorsun, müneccim falan mısın? ya da birileri gönderilecek diye yönetimi kötülemek, özhan canaydın yönetimi ile özleştirmek nasıl bir düşüncenin ürünüdür? o yönetim hala takımın başındaki rijkaard'ın burada olmasını sağlayan yönetim. ee noldu aşık oluğun oyuncu gitti diye rijkaard'ın bu takımdaki varlığını nasıl görmezden geldin bir anda?* bir yandan da rijkaard devrimdir naraları ataraktan. bir de üzerine galatasaray sevgisi her şeyin üzerindedir yazmayın, buradan çok komik duruyor. entryleri sıralayıp karakter tahlili yapacak olsanız hangi entrye inanacağınızı şaşırırsınız.

    son olarak bir öneri getireceğim kendi adıma, moderasyona seçilen adamlara bakılırsa sözlüğe bu güne kadarki en büyük katkıyı veren adamlar olduğu aşikar. iyi bir sözlükte yazmak da senden benden çok haklarıdır.* o zaman yazar alınımı konusunda 10 tane entry girilecekse sayı artırılsın, ayrıntılı ya da analiz içeren, bilgi ve fikir belirten yazılar yazsın. moderasyon vaktinin bir kısmını buna harcasın*, emin olun o yazarlar çaylak statüsünden yazarlığa geçtiklerinde entry silmek veya uyarmak adına çok daha az vakit ayıracaklardır. bu da nacizane tavsiyemdir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın