2000-01 Türkiye Süper Lig 34.Hafta Maçı
19:04 Ali Sami Yen Stadyumu
4 - 0
  • 13
    --- alıntı ---
    hagi veda etti: 4-0

    romanya futbolunun yetiştirdiği en büyük yıldızlardan biriydi. italya ve ispanya’da top koşturmuş ancak istediğini bir türlü elde edememişti. bir başka deyişle futbol olarak sahaya yansıttığı yeteneklerinin manevi anlamda karşılığını bir türlü bulamamıştı.
    1996 yılında galatasaray’a geldiğinde çoğu kimse ona artık devrini kapamış ve fazla yarar sağlamayacak bir futbolcu olarak bakıyordu. 1996 -1997 sezonunun van’daki ilk maçında attığı goller ve ardından istanbul’daki trabzonspor maçında attığı ilk frikik golü onun burada neler yapacağının habercisi gibiydi.
    hagi, oynadığı 4 sezon boyunca şampiyonlukların ve uefa kupası’nın kazanılmasında attığı goller, oynadığı futbol ve sahaya yansıttığı karizmasıyla büyük pay sahibi olmuştu.
    hagi’nin vedası da türkiye’deki 5. sezonunda yine bir trabzonspor maçıyla olmuştu. ali sami yen’e ilk kez bir trabzonspor maçında adım atan hagi, vedasını da yine bir başka trabzonspor maçıyla yapmıştı. 26 mayıs günü oynanan maçta galatasaray sahadan 4-0 galip ayrılmış ve hagi attığı 2 golle bu veda partisini ayrıca süsleyen isim olmuştu. diğer goller ise serkan aykut ve hasan şaş’tan gelmişti.
    --- alıntı ---

    http://www.galatasaray.org/...n.php?frm_date=05-26

    (bkz: tarihte bugün)**
App Store'dan indirin Google Play'den alın