resim
Alexandru Cicâldău
Takım:Galatasaray
Mevki:On Numara
Yaş:26
Boy:1.78
Uyruk:Romanya
  • 2275
    dünya transfer piyasasında tutmayan tek futbolcu olabilir. ya da galatasaray’da tutmayan transferlerin temsilcisi de olabilir. tamam kötü, berbat hatta göze fazlasıyla batan bir transferin öznesi de olmuştur. bunları kabul etmeyen çıkmaz herhalde ama ısrarla bu adamı yazanlardan gına geldi artık. tamam sizsiniz, haklısınız. ha bir de fatih terim transferidir. fatih terim bizzati alın diye yalvarmıştır. fatih hoca tarafından seçilen tek futbolcudur. o da tutmamıştır zaten. yine de değinmeden geçmemek lazım, fatih hoca zamanında oynadığı dönemde acaba mı denilecek kadar oynamıştır. öncesinde de romanya liginde fena istatistiği yoktu. sonrasında ne olduysa bir daha göremedik, buhar oldu uçtu sanki.

    o dönem sadece bu tarz futbolcuları transfer ettik. ortalamaya alınca bir tık yüksek bonservis, düşük yıllık ücret ve gelecek potansiyeline uygun profillere yöneldik ki bunlardan sadece cicaldau ve nelsson görece yüksek diyebilirdik. bu dönem harcanan para sürekli algı malzemesi yapıldı. ha bir de sürekli yükseldi. başlarda 20 idi, bir ara 40’a kadar yükseldi. ama bugün gelinen noktada herhalde tarihimizde ilk kez transferler üzerinden kar elde ettiğimiz transfer sezonu bu olmuştur. halen de o dönemden kar etmeye devam edeceğiz belki de.

    esas o dönemin sorunu; tecrübeli, yetenekli vs. diye tabir ettiğimiz yıldız oyuncularla potansiyelleri harmanlamamak olmuştu. dümdüz genç oyuncular alındı ki, bu bir planlama süreci diye başladık aslında olaya. bizzati fatih hoca kendi ağzıyla bunu söyledi, röportajında birebir izlemiştim. tecrübeli oyuncular eklememiz lazım dedi. tabi hocaya karşı öyle bir ters algı vardı ki, bilinler bilir, hoca derdini bile anlatamadı. ama sonuca bakınca o kadar yangını, algısı yapılan bu dönemin futbolcuları bugünlerin kemik kadroyu oluşturdu, hatta bugünün türk rotasyonunu bile oluşturdu.

    tabi bunlar kimsenin umrunda bile olmadı, olmayacak. çünkü o dönem konuşulacak çok şey var. en önemlisi de cicaldau’ya harcanan para. bu para bu adama verilmese belki de çok farklı olacaktı her şey, ah fatih hoca ah(!) yoksa şimdi bile harcayıp harcayıp tutmayan nice transfer oldu. en basitinden yusuf demir ilk aklıma geldi hemen. ama bir o kadar hatta fazlasıyla yıldız alındı ve başarılar peşi sıra da gelince kimse bu kez bunları konuşmadı bile.

    edit: bir de yanında promosyon morutan var. cicaldau’yu yazıp bu adamı unutursan zevki olmuyor. o yüzden ilgililerini kırmamak adına hatırlatmak istedim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın