resim
Vincenzo Montella
Görev:Teknik Direktör
Takım:Türkiye
Yaş:50
Uyruk:İtalya
  • 594
    rakip takım taraftarlarınca çok yüklenilen hoca. turnuva bu, oynadığın oyuna bakmaz. gol atacaksın maç kazanacaksın. zaten son başarımız euro 2008’de de sistem falan yoktu. şişir, ortala, biri vursun son dakika golleri gelsin yarı finale çıktık orada da ironik olarak euro 2004 faciası sonrası yeni jenerasyon yakalamış yükselen almanya’dan son dakika golü yiyerek elendik.

    maç maç bakmak lazım bu ise. kendisi bence başarılıdır. çünkü öyle ya da böyle milli takimimiz son 16 sene her katıldığı turnuvada rezil rüsva oldu. en son katıldığımız euro 2020 öncesi fransa galibiyeti ile gaza geldik yok turnuvanın dark horse’uyuz yok supriz takimiyiz vs. diye, turnuvada sadece 1 gol atarak 0 çektik.

    o yuzden yaptığı iş gerçekten zor. hele bu birbirine fazla alışık olmayan genç ağırlıklı oyuncu grubuyla daha zor. bence idare ederin üstünde iyi gidiyoruz. portekiz maçı hüsrandı ama orada kerem o golü atsa, samet ile altay sacmalamasa çok daha dirençli oyun ortaya koyabilirdik. adamların attığı sut 12 bizim 11, o maçı ronaldo’nun tecrübesi, portekiz’in dinamizmi bizim ise tecrübesizliğimiz kaybettirdi. ki grupta balık tabir edilen gürcistan çek cumhuriyetini bile yeniyordu az kalsın. gürcistan’a sürpriz yaptirmayip gruptan çıkmayı başardık.

    acı gerçek şu ki turnuvanın en tecrübesiz kadrosuna sahibiz. evet hakan çalhanoglu cenk tosun falan da var ama hakan bugün ki maç dışında kaç maç bizi ipten aldı? cenk desen bugün yorgun çekya’ya golü attı ama 90 dakika kaldıracak fiziği var mi? arda güler, kenan falan daha 20 olmadılar. bizden kerem ve barış alper’in de öyle uluslararası tecrübesi yok. o yuzden eldeki kadroyla realistik bir şekilde devam ediyoruz. jenerasyonda forvet yok, eldeki tek forvet 19 yaşındaki semih kılıçsoy. düşünün. 38 yaşındaki teknik direktorluge başlamış burak yilmaz’ı falan çağıralım bari. *

    şimdi avusturya maçı çok önemli. hazırlık maçında 6 yedigimizde herkes ne oluyor ya dedi ama adamlar hollanda ve fransa’nın bulunduğu grubu 1. bitirdi. gaza gelmeden mutevazi oyunla onları uyutup 2-1 kazanabiliriz. o yuzden teknik taktik onu orda bunu burda oynatmak değil de takıma konsantrasyon, dikkat, ve disiplin aşılamalı. geriye düşsek bile oyundan düşmemeyi öğretmeli. önünde 5 gün var. işi zor. ama yeter ki şu sosyal medya trollerini dinlemesin. özellikle fenerli ve beşiktaşlı olanlarını hiç dinlemesin.

    son olarak, bir ispanya değiliz öyle jenerasyon sistem falan konuşalım. bir almanya da değiliz. hatta fransa da değiliz. ama hatırlarsanız euro 2004’te yunanistan kaleye otobüsü çekip kornerlerden bulduğu gollerle turnuva kazandı. o yuzden suan kısa vadede bize katacağı tek şey oyundan kopmamak olacaktır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın