• 28
    --- alıntı ---
    dünya futbolunun patronu fıfa, maç sonlarında galibiyeti hak eden takımın hangisi olduğu konusunda yaşanan kargaşayı önlemek için gerekli çalışmalara başladığını duyurudu. fıfa tarafından bu sabah yapılan açıklamada, gelecek sezondan itibaren karşılaşmaların hemen bitiminde maçı kazanan takımla birlikte galibiyeti esas hak eden tarafın da açıklanacağı belirtilerek, üye ülkelerin federasyonlarına "kimin daha çok hakettiğini nasıl belirleyeceksiniz artık onu da siz bulun" mesajı verildi.

    spekülasyonlara son verilecek

    konuyla ilgili olarak düzenlenen basın toplantısında, özellikle son yıllarda futbol müsabakalarının ardından yapılan "maçı hak eden taraf bizdik" , "maçın hakkı en azından beraberlikti" gibi demeçlerin futbol dünyasında spekülasyonlara yol açtığını belirten fıfa yetkilileri, gelecek sezondan itibaren bu kargaşaya son verecek adımlar atmaya hazırlanıyorlar. maçları her zaman hak eden tarafın kazanmadığını, bunun da aslında futbolun doğasında olduğunu bildiklerini vurgulayan yetkililer "ancak gidişat öyle bir duruma geldi ki, tabeladaki skorların neticesinde oluşan puan durumu yetmez oldu futbol camiasına. biz de baktık olacak gibi değil, hak edilmiş puan durumu gibi bir projeyi ciddi ciddi düşünmeye başladık." diyerek, planlanan yeni düzenleme hakkında bazı ipuçları verdiler.

    gönüllerin şampiyonu belli olacak

    maçı kimin hak ettiğine nasıl karar verecekleri konusunun ise henüz netlik kazanmadığının altını çizen yetkililer, açıklamalarına şöyle devam ettiler: "aslında bu projeye başladığımızda çok heyecanlanmıştık ancak şimdi böyle anlatınca bizim de kafamızda bazı soru işaretleri oluşmadı değil. işin aslı ilk başta topla oynama yüzdesi, kaleyi bulan şut sayısı gibi kriterleri göz önüne almayı düşündük fakat istatistikler her zaman için doğru sonuçlar vermeyebiliyor. kim formasını daha çok terletmiş bir şekilde onu ölçebilirsek oradan bir yerlere varılabilir. hiç çekinmeden tekmeye kafa uzatan, olur olmaz her pozisyonda hakemin etrafını saran futbolcu sayısı hangi takımda daha fazla, bu tarz bilgilerden de yararlanılabilir. belki işi doğrudan futbol otoritelerine de bırakabiliriz, bilemiyoruz..."

    fifa yetkilileri bir şekilde maçı hak eden taraf belirlendikten sonra artık "gönüllerin şampiyonu" gibi bir kavramın gerçeğe dönüşeceğini de müjdelediler. gönüllerin şampiyonunun belirlenmesinde yarıştaki ekiplerin futbolcularının sezon içerisinde yaptıkları "maç daha farklı olabilirdi", "galibiyeti daha çok isteyen taraf bizdik" şeklindeki açıklamaları göz önüne almayı düşündüklerini açıklayan yetkililer sözlerini "yani... sadece sesli düşünüyoruz." diyerek noktaladılar.
    --- alıntı ---
App Store'dan indirin Google Play'den alın