• 2845
    bir ülkede kulüb taraftarlığı milli takım taraftarlığının üzerinde ise o ülke milli takımlar düzeyinde maalesef çok başarı beklenemez. çünkü öncesinde ülkece kenetlenmeniz, sahaya amatör bir ruhla çıkmanız gerekmektedir. ancak kulüb taraftarlığı önce çıkar ve basında bununla alakalı haberler yapılırsa, milli oyuncular olarak bundan ister istemez etkilenirsiniz. bu da sizin sahadaki performansınıza yansır.

    primci tayfadan arınmış, yeni bir jenerasyon yakalanmanın eşiğinde olduğumuz şu günlerde işler milli takım adına iyi gitmiyor. kalite olarak 2 maçta ortaya pek bir şey koyamadığmız şampiyonada spor basını gereksiz yere ortamı geriyor. olmayan galatasaray lobisi hakkında çıkan haberler, arda güler ve montella polemiği moralleri daha da bozuyor. kaldı ki ben ortada bir polemiğin bile olduğunu düşünmüyorum.

    sportif çerçeveden baktığımızda çekya'yı* yendiğimiz takdirde, grup ikincisi olarak son 16'ya kalacağız ve muhtemelen d grubu lideri fransa ile karşılacağız. bir diğer ihtimal en iyi ucundüler arasında yer alarak bir üst tura çıkmak. burada da b veya c grubunun liderleri ile karşılaşacağız. burada da karşımıza slovenya, ingiltere, ispanya ve danimarka çıkıyor.

    bir sonraki turda türkiye şu takımı geçer diyemiyorum. 2008'de grup aşamasından sonra direkt çeyrek final vardı, şimdi son 16 oynayacağız. bir de bunun çeyrek finali var. 2008'de hırvatistanı yenen takımda bir karakter vardı. sahaya ruh koymuşlardı. burada o amatör ruhu, ay yıldız'a olan aidiyeti görmüyorum. bitse de gitsek haline gelmiş adeta.

    biz tarihi ile övünen millyetçi bir ülkeyiz. sahaya 11 tane devşirme futbolcuyla çıkan bir fransa, bir isviçre değiliz. dolayısı ile sahaya bir karakter koymamız, yüreğimizle oynamamız gerekiyor ama maalesef ben o ruhu göremiyorum. nerede o 2002 ruhu. nerede o 2008 ruhu..
App Store'dan indirin Google Play'den alın