• 1819
    ortalama zeka ve farkındalık seviyesi her geçen gün biraz daha düşen ülke.

    celal şengör ülkenin ıq ortalamasının gerizekalılık sınırına dayandığını söylemişti bir süre önce. sanıyorum artık sınırın fazlasıyla içindeyizdir.

    ülke çok ciddi bir bunalım halinde. çok çok çok fazla sayıda insanın gerçeklikle bağı kopmuş durumda. insanlar ne kendilerini sağlıklı bir şekilde değerlendirebiliyor ne de olayları. herkes beyninde sağlıklı düşünmeyi engelleyen bir tümör var gibi yaşıyor hayatı. saçma bir öfke içinde ne kadar fazla insan var farkında mısınız? en ufak fikrini dahi sinirlenmeden söyleyemeyen, sürekli birilerine bağırıp çağırıp birilerini eleştiren? herkesin beyninde o blokaj var çünkü ve bunun için bir çözüm değil suçlu arıyorlar. çözüm aramak zeka meselesi çünkü.

    suç oranı tavan, ahlaksızlık tavan, erdemsizlik tavan. öfke, nefret, saldırganlık, taciz, tecavüz, kişisel hak ve alan ihlali, hukuksuzluk, adaletsizlik tavan.

    en korkuncu da bunları çok ciddi bir kesim asla fark etmiyor. asla rahatsız olmuyorlar. çirkinliğini yüzüne söylediğin bile asla utanmıyor, gocunmuyor, rahatsızlık duymuyor, kendisini sorgulamıyor. sadece aynı çirkinlikle, aynı öfke ve nefret diliyle karşılık verip yoluna devam ediyor. çünkü adamların normali olmuş artık. bunda yanlış bir şey olduğunu dahi idrak edemiyor. zeka seviyesi o kadar aşağı inmiş çünkü.

    hayvanlar gibi içgüdüsel ve anlık koşullara bağlı yaşayan bir topluma dönüştük. hayvanlar gibi utanması ve kişisel değerleri olmayan, farkındalık kavramı bulunmayan, anlık bir patlamayla karşısındaki kişiyi rahatça öldürebilecek milyonların arasındayız. her yerdeler. dibimizdeler sürekli. çok korkunç ama her yerdeler.

    bir insanın kendisini öfkelenmeden ifade edememesi dahi çok sıkıntılı bir psikolojiye işaret eder, yukarıda söylediğim gibi. çok sağlıksızdır. öfke sorunu bu toplumdaki en düşük seviyeli problem. düşünün gerisini.

    4 yaşındaki çocuğuma yabancı dil öğretmeye şimdiden başladım ve bu ülkede yaşamayacağını daha şimdiden anlatıyorum kendisine. çünkü bu toplum çok korkunç bir şekilde raydan çıktı artık ve 1 - 2 asırdan önce geri dönüşü olacağını hiç sanmıyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın