• 2818
    bence kötü bir euro 2024 kadrosuyla turnuvada bulunan takımdır.

    4-3-3/4-2-3-1/3-5-2/4-4-2 dizilebilecek bir oyuncu grubuyla turnuvada bulunmamız gerekiyordu. bana göre bir kadroyu transferle değil, seçimle kuracaksanız iki şeye dikkat etmelisiniz: birincisi mevkileri mevkilerin oyuncusu doldurmalı. ikincisi ise ilk şartı sağladıktan sonra, seçebiliyorsanız oynayan oyuncuları seçmelisiniz. arada büyük kalite ve tecrübe farkı yoksa tercihi daima oynayandan yana kullanmak lazım. ancak 20 gol atan bir kenar forveti sırf formda diye o sezon vasat oynayan bir forvet yerine koymak bana göre yanlıştır. böylelikle hem forvetinizden, hem kenar forvetinizden oluyorsunuz. bunu halı sahadan tutun şampiyonlara kadar uyarlayabilirsiniz. hızlı ve alanda gol atan halı saha kanadınız var, bildiniz o tip futbolcuyu. bu adamı sabit stoperle eşleştirirseniz ezilebilir, sinebilir, dar alanda kaybolabilir. profesyonel seviyede tabii ki futbolcular belirli seviyede yeni yerine adapte olabilir ama manası var mı?

    bana göre şöyle bir kadro turnuvaya gitmeliydi:

    kaleci: mert günok, uğurcan çakır, bilal bayazıt/doğan alemdar/muhammed şengezer
    sağ bek: mert müldür, bünyamin balcı
    stoper: abdülkerim bardakcı, ahmetcan kaplan, emin bayram, serdar saatçı/emirhan topçu/cenk özkacar
    sol bek: rıdvan yılmaz, ferdi kadığolu
    orta saha: kaan ayhan, hakan çalhanoğlu, ismail yüksek, arda güler, salih özcan, orkun kökçü
    sağ kenar: barış alper yılmaz, oğuz aydın
    sol kenar: kerem aktürkoğlu, kenan yıldız
    forvet: semih kılınçsoy, kenan karaman, serdar dursun, can uzun

    irfan can gibi bazı futbolcuları sakatlık nedeniyle dahil etmedim.

    forvet hattı şaka değil. kenan milli takım gördü ve ileride formda bir sezon oynadı, serdar da milli takım gördü ve enes yok, enis destan ile de form farkları yok.

    kalan kısımları da hoca tercihine göre doldurabilirdik. yani göz görüyor, forvetsiz oynayamıyoruz. kerem aktürkoğlu iyi oynuyor, oyundan alınıyor. barış alper yılmaz forvette yapamıyor. sol bekimizin alternatifi yok. iyi sezon geçiren futbolcular bu kadar eksiğe rağmen mükafat alamıyor, tecrübeli ancak vasat sezon geçirenler bir anda siliniyor. milli aidiyet bir yana, mesela can uzun'u, oğuz'u, bünyamin'i nasıl motive edeceksin? zeki ne oynadı da bünyamin yerine koyduk mesela? yunus eyvallah, bizim futbolcumuz ama oğuz'un önünde miydi mesela? can uzun ve kenan karaman çok önemli işler yaptı. birisinin 30 küsür milli maçı var, yüzlerce profesyonel maçı var ve forvet yokken almıyoruz. diğeri de önemli bir ligde çıkış yapan çok genç bir futbolcu, üstelik iki forvet karakterli kanadı oyuna sokabilecek de bir profil. yine almıyoruz.

    tecrübeliyi siliyoruz, genci almıyoruz, ne var? samet var. samet kötüydü. yunus var. yunus oynamadı. altay var, altay hiç oynamadı. zeki var. az oynadı ve kötüydü. sonra başlıyor fenerlisi yunus'a giydirmeye, galatasaraylısı samet'i haşlamaya. herkes haklı, çünkü bu sezon hak etmeyenler oynuyor.

    30 milli maçı olan adamı formdayken milli takıma çağırmayacaksanız milli takımların "seçim" işini kavrayamamışsınız demektir. bir oyun stilini belirli bir-iki takımın oyuncu havuzundan kopyalama işi var desem, kusura bakmayın ne adana demirspor öyle bir top oynuyordu, ne de o seviyede bir takım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın