• 2807
    maalesef kalite havuzu ve yetenek çıtası oldukça düşük bir takım. neredeyse hiçbiri kendi takımlarını sırtlamamış oyunculardan kurulu bu takımın başarı elde etmesini beklemek biraz fazla iyi niyete giriyor.
    iyi oyuncular var, doğru, kenan yıldız juventus'ta, barış alper ile kerem galatasarayda iyi işler yaptı doğru. arda güler gerçekten büyük yetenek ve nesli tükenen bir on numara, doğru. biraz hakan çalhanoğlu kendi takımının as oyuncusu. kalanların hepsi ya yedek ya rotasyonda şans buluyor. ya da ferdi gibi devşirme bek ki en sevmediğim oyuncu tipidir. ilk golde 22 haziran 2024 türkiye portekiz maçında yenilen ilk golde neden bek olamadığını gördük zaten.

    hiç mi başarılı olamayız? oluruz. belli bir sistemi hiç oynamayan, belli bir fizik kaliteyi hiç tutturamayan, belli bir planı hiç olmayan ama bizim gibi "kitlesel" olarak büyük ülkelerin takımları, iyi jenerasyonlarının kısa süreli başarılarıyla yetinmek zorunda gibi maalesef. aklıma ilk gelen romanya mesela. ya da gençler bilmez, stoichkov, letchkovlu bulgaristan 1994'te almanyayı çeyrek finalde eleyip yarı final görmüştü. bizim de benzer 2002 başarımız var. 2008'i maalesef biraz daha zayıf görüyorum ben, orada kura ve şans faktörü çok daha etkili.

    portekiz maçı başlamadan önce kadroya şöyle bir baktım; ayağına toğu alınca beni heyecanlandıracak herhangi bir oyuncu göremedim. hepsinin aşağı yukarı ne yapacağını biliyorum. belki biraz arda güler ama o da henüz çok toy, bir milli takımı sırtlanabilecek düzeyde değil.

    türk milli takımına yaklaşımımız fenerbahçe taraftarının takımına yaklaşımına benziyor. sürekli "çok iyi oyuncuları olan bir takım" lafını duyuyorum. ağalar, sizin kadroda, kendi takımında birinci tercih olan sadece hakan çalhanoğlu var, siz ne diyorsunuz? belki son aylarda barış alper. bu takım nasıl "çok iyi oyunculardan kurulu" olabilir?

    velhasıl. kaos oyunu işe yaramazsa, oyuncular o gün kötü günündeyse, karşında da portekiz varsa böyle kalakalıyorsun işte.

    enseyi karartmaya gerek yok ama alnımızı da bu kadar dik ve parlak tutmasak iyi olur. öyle bir durumda değiliz çünkü.
App Store'dan indirin Google Play'den alın