• 75
    aktif elit ispanyol teknik direktörler: luis enrique(psg), pep guardiola(man city), xabi alonso(leverkusen), unai emery(aston villa).
    formda ya da gözde ispanyol teknik direktörler: ernesto valverde(athletic), imanol alguacil(sociedad), michel(girona), xavi, jose mendilibar(olympiakos), roberto martinez(portekiz)
    bu liste tartışılabilir ya da eksik olabilir ama bir şey anlatıyor. bu isimlerin rekabet edebileceği bir alman yahut italyan teknik direktör listesi vardır. ama fransa'nın yarışacağı bir listesi yoktur. ingiltere'nin ise hiç yoktur. ingiltere kulüp düzeyinde lejyoner teknik direktörlerden aldığı takviyeyle avrupa'da yarışabilir. bunun dışında nakavt olur ve makyajı dökülür. ingiltere milli takımı sözde 1,5 milyar euroluk kadrosuyla ispanya milli takımının 700 milyon euroluk kadrosunun yarısı kadar topu asla oynayamaz. çünkü ispanyol futbolu ilkel değildir, organizedir, sistemi antitezleriyle birlikte aşırı gelişmiştir. oyuncuları, teknik direktörleri ihraç edilebilirdir ve versatildir. kazanma kültürü özellikle son 20 yılda inşa da edilmiştir. bütün bu özellikleriyle dünya futbolunun 1 numarası ispanyol futboludur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın