• 3288
    bence sahada en fazla 8 adet yabancı olmalı. türk oyuncu hakketse de oynamıyor. bugün barış alper yılmaz'a başka bir hoca olsa şans vermezdi zaha kadrodayken. kimse kendisini kandırmasın. iyi olan oynar filan diye bir hikaye var herkesin dilinde ama öyle yürümüyor bu işler. bizim ülke insanına yaramayan bir kural. 6 yabancı kuralı varken uefa kupası alındı. en kaliteli jenerasyon o dönemde geldi.

    bu sene ve geçen sene bir araya geldiğinde iyi yabancılarla kadro kuran kulüp galatasaray ve fener'di. ama onlar da her sene beceremiyor bu işi. bir açın anadolu kulüplerinin maçlarını izleyin? dişe dokunur yabancı mı var? ne oldu da biz bu kontejanla çözdük sorunu? hayır yabancı sınırı kalktı da avrupada düzelen bir halt mı oldu kaç senedir? öte yandan kulüplerin katlanan borcuna rağmen yabancı sınırını sonuna kadar zorlamaları? her sene patlayan transferlerle kulüplerin belinin bir türlü doğrulamaması?

    icardi gibi torreira gibi isimler gelir oynar. yanlarına türk serpiştirirsin. bu iş bu kadar basit. gerekirse üç sene dört sene de avrupa'da sıçarsın. ama alttan türklerin oynatılması ve olaya dahil edilmesi lazım. yabancı transferlerini full açtığınızda olan ne biliyor musunuz? özellikle anadolu külüpleri kotayı doldurmak için abuk subuk transfer yapıyorlar. halbuki beş tane alsalar ama adam gibi alsalar aynı parayı vereceklerken ilk 11'e eh diyip koyabileceğin 3 oyuncu alıyorlar. gerisi kazara futbolcu olmuş sırf afrikalı diye alınmış sahaya konmuş adamlar.

    bu sorunun dışında en büyük sorun da iyice kuralı oyun hamuruna çevirmeleri. her sene yabancı sınırını konuşuyoruz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın