resim
Erencan Yardımcı
Takım:Pendikspor
Mevki:Santrfor
Yaş:22
Boy:1.88
Uyruk:Türkiye
  • 463
    eğer ki eyüp'e gidişinde bir karşılıklı anlaşma, sözlü ya da yazılı, vardıysa onu devreye sokup kadroya katmak opsiyonunu değerlendirmek gereken futbolcu.

    normal şartlarda kadromuzda üçüncü bir forvete ihtiyacımız olmaz gibi. ama bir as bir yedek santrforumuz bile olsa bazen biri sakat olduğunda, bazen oyuna ikinci forveti atmak gerektiğinde vs. kadroda 3. bir santrforun varlığı zenginlik sağlıyor.

    kadromuzda 12 yabancı bulunabiliyor, yabancılar dahil cl listesinde 17, tff listesinde 19 serbest oyuncu hakkımız var. özetle avrupa için 5, türkiye için 7 gurbetçi yazabiliyoruz en fazla. bu şartlarda üçüncü forveti yabancıyı geçtim gurbetçiyle değerlendirmek bile çok gerekli değil. elbette halil dervişoğlu eğer umut vadetseydi değerlendirilebilirdi ama pek de o umudu vermiyor artık. bu şartlarda erencan yardımcı bizim altyapımızdan çıkmış olmasıyla dahi önemli bir avantaj yaratıyor. bizden çıkmasaydı da herhangi bir türk takımından yetişseydi yine değerli bir alternatif olurdu üstelik. avrupa listesi için 4, süper lig listesinde de 5 ülkede yetişmiş oyuncu kuralı var.

    süper ligde bu kriterlere uygun, ülkede yetişmiş oyuncular şunlar*: https://www.transfermarkt.us/...etail/suche/48608319

    aramayı 1. lige genişletirsek karşımıza şu isimler çıkıyor:
    https://www.transfermarkt.us/...etail/suche/48608049

    zaten bu ligler dışında bir rennes'de bertuğ özgür yıldırım var, bir de elbette enes ünal. bu isimleri bu aramaya dahil etmek ihtiyacı hissetmedim.

    şurada zaten eğer kadromuza ülkede yetişmiş bir forvet eklemek istiyorsak en önde gelen isimlerden biri olarak erencan beliriyor. bir alt lige bakınca da zaten eren aydın var. erencan'ın sadece bir yaş büyük olduğu eren aydına kıyasla süper ligde 2.5 sezon daha fazla tecrübesi var, ve bu yıl pendikte 1500'e yakın dakika sahada kalmış, 6 gol atmış. çok kötü denemeyecek bir performans.

    erencan'ı kadromuza katarsak altyapı kontenjanından yazacağımız için avrupa kupaları listemize de derinlik katar. 2023-24 sezonunda ilk yarıda 21, ikinci yarıda 20 kişilik listeler yazabilmiştik. çünkü altyapı oyuncumuz ve hatta ikinci yarı özelinde ülkede yetişmiş 4 oyuncumuz bile yoktu.

    *transfermarkt aramasında altyapısına göre filtre varsa da ben bilmediğim için doğum yerine göre arattım. yabancı bir ülkede doğduğu halde 21 yaşından önce 3 sezon burada geçiren bir oyuncu varsa bu listeye dahil olamadı, kurala uygun olduğu hâlde.
App Store'dan indirin Google Play'den alın