• 48720
    "arkamdaki saha ilk seçmeye çıktığım saha. çok büyük başarılar yaşadık. çok fazla kupa kazandık ama teknik adam olarak burada olmak bambaşka. o bir ise bu 10. galatasaray taraftarı farklı. her sene şampiyon olmak ister. bunu dışındaki her şey başarısızlıktır. taraftarın beklentisine cevap vermek, iki sene üst üste kazanmak, hep söylüyorum benim adım gözükse de bizi en çok motive eden galatasaray taraftarı. onların gücüyle bu başarıları yakaladık. saha içi, dışı, otel önü neredeyse destekliyorlar. onlar mutlu oldukça biz de mutlu oluyoruz. yeni sezon için de yeni başarılar için tekrar hazır olsunlar. "

    sayın ali koç'a da hayırlı olsun diyeyim. başkanmız da rekorlarla seçildi. başkan da takım gibi rekorlar kırdı. başkanımıza da hayırlı olsun yeni dönem tabii erden bey hep yakın olduğumuz ve olacağımız bir insan. yönetim de olsa da olmasa da. ,içerideyken ettiği dışarıda da edecek. bu birlikteliğin bozulmasını kimse istemezdi ama çok hızlı şekilde adapte olmamız gerekiyor. burada hiç kimse kalıcı değil. asıl olan galatasaray'ın başarısı. kişilerin üzerine bir şey kurmamak gerekiyor. erden bey ile son aylarda da hep konuştuk. dışarıda da olsa bizle olacak. burada yeni bir yapılanma, yeni sportif a.ş. belirlenecek başkanımız liderliğinde. bizim için en önemlisi transfer yapma ama bir yandan da oyuncu göndermek. çok hızlı hareket etmek istiyoruz ama en doğru seçimleri yapmak istiyoruz. bize güvensinler. şampiyonluğu yaşasınlar. şampiyon olup, şampiyonluğu yaşıyorlar. merak etmesinler. iyi bir kadro var. çok hızlı hareket edeceğimiz sağ bek. orta saha ve hücum hattı ile ilgili düşüncelerimiz var. çok fazla değil ama çok net transferler yapacağız. başkanımız da zaten bütçe ve harcama olarak destek veriyor. onlara yakışacak transferleri yapacağız.

    iki sezon da çok zordu. ilk sezon başlangıç, kadro oluşturmak, 13. olmuş bir takım, başlangıç aşaması daha zordu. bu sene de şampiyonlar ligi ile birlikte ligi götürmek en zoruydu. takımlar bu ikisini bir arada götürememiştir hep. diğer takımlarla yaklaşık 40-50 puan farklar oldu. iki takım da çok başarılıydı ama yine finali yapan galatasaray oldu. ama zor bir seneydi. iki takımın da hakkını vermek gerekiyor. daha iyi olan galatasaray takımıydı. 105 puanla bitirmek istiyorduk aslında ama son fenerbahçe maçına daha motive çıkabilirdik. 6 puanlık fark, şampiyonluğu nasıl kutlayacağız derken oyuncularda farklı durum oluşturabiliyor. şampiyonluk çok değerli . hak ettiğimizi de düşünüyorum. türkiye'de rastlamadık bir daha rastlar mıyız bilmiyorum ama çok zor bir şeyi başardık.

    çok maç kazandık ama ligin sonu daha değerli oluyor. kasımpaşa ve karagümrük maçlarını sayabilirim. son dakikalarda çevirdiğimiz maçlar... karagümrük maçı şampiyonluk habercisi maçtı. en kritik olarak sayabilirim.

    demin söylediğim gibi...6 puan farklı giriyorsunuz. hepimiz için maç yerine sonrasını düşünebiliyorsunuz. %100'le çıkmak gerekiyor. rakibin 10 kişi kalması da bizi geriye götürdü. 11'11 olsa belki rakibin de sahasından daha fazla çıkacağı bir maç olacaktı. ama çok iyi mücadele etti onlar da çok iyi savundular. az ürettiğimiz bir maçtı. daha çok üretebilirdik. 17 maç serisi bozuldu belki o önemliydi. bir sene önce de tek mağlubiyeti küme düşen giresunspor'dan almıştı. bu tür şeyler oluyor. futbolda hepsi. o yüzden bence finali yapan takım bizdik. konya'da çok öz güvenli oynadık, konsantrasyonumuz daha iyiydi. mayıslar bizimdir mottosu. yine şampiyon olan biz olduk.

    bu sene çok sakat sakat oynadı icardi. beşiktaş maçında aldığı darbe-gerçi var hakemi çağırmadı ama- tendonu neredeyse yerinden çıkıp, tekrar oturdu. icardi özelinde hem taraftar hem icardi için iki tarafın birbirine olan aşkı çok başka. icardi burada mutlu, taraftar icardi ile mutlu. taraftar sayısını son 2 yılda yükselten biri durum bu. liderliği, verimliliği, hep oynamak istemesi önemli şeyker. icardi bu takım için çok önemli. önümüzdeki yıl da bu performansı sergileyecek.

    yeni sezona çok iyi bir şekilde hazırlanacağımızı söyleyeyim. şampiyonlar ligi 20 ağustos tarihinde. bu sene geçen seneye göre daha rahatız. kampa kadar her şeyi hazır hale getireceğimizi umuyoruz."

    okan buruk

    *10 haziran 2024 aspor'a yaptığı açıklamalar
App Store'dan indirin Google Play'den alın