• 8954
    https://x.com/.../1799859923443982406

    --- alıntı ---

    televizyonculuktan "biraz" anlayan herkes, sabahtan beri paylaşılan "reyting rekoru" rakamlarına öyle böyle gülmüyor bu arada haberiniz olsun.

    neden mi?

    "%78 reyting aldı" yalanına kaynak olarak gösterdikleri kablo tv'nin böyle bir açıklaması yok. daha acısı, böyle bir yetkileri ve ölçüm sistemleri yok.

    kaynak olarak gösterdikleri somera ise bir reyting ölçümü değil sosyal medya konuşulurluğunu ölçer. ki somera rakamlarına bakarsanız her maç günü benzer veya daha yüksek oranlar görebilirsiniz.

    işin komik yanlarından biri de şu ki, habertürk tematik bir kanal olduğu için reyting sisteminde "yarı zamanlı raporlanan kanallar" grubundadır. haliyle evinde reyting cihazı olan tüm haneler izlese bile %78 rakamına ulaşamaz.

    bahsi geçen program dün ne total ne ab ne de abc grubunda ilk 10'a dahi girememiştir. gönül dağı dizisi gün birincisi programdır.

    son olarak, türk televizyonlarındaki diziler dışı reyting rekoru 1998 yılında kırılmıştır.

    26 yıldır kırılamayan 40.90 reytinge sahip program galatasaray-juventus maçıdır.

    yani kendilerine yalan dolan bir zafer uydurmaya çalışıyorlar, orada da karşılarına galatasaray çıkıyor. kimse "dur sen yalan söylüyorsun" demediği için de kendi söylediklerine inanıyorlar.

    --- alıntı ---

    bir yalan söyleyen bu yalana kendisini inandırdığı yetmiyormuş gibi kamuoyunu da inandıran boş beleş kulüp. beşiktaş ile birlikte hareket ettikleri için daha etkinler bir yerde.
App Store'dan indirin Google Play'den alın