• 302
    öncelikle (bkz: 2024-2025 yaz transfer dönemi/@kerasus)

    rakibimiz fenomen bir teknik direktör getirdi. üstelik bu fenomen teknik direktör çamur güreşinin, kör dövüşünün, hinliğin, sinsiliğin piri bir isim, tam da bu konulara en uygun camiaya geliyor. üstüne muhtemelen bir diğer kurnaz ve şeytan tüyü sahibi yönetici ekleyecekler ki bu yönetici bizim efsanemizden mevcut hocamıza onlarca önemli galatasaraylının da kendi arkadaşları sandığı bir isim. üstüne üstlük rakip muhtemelen bir de servet yardımcıyı federasyon başkanı seçtirecek.

    bu şartlarda geçtiğimiz sezonlarda gördüğümüz her ne kavga varsa 2024-25te yaşanacak olanın yanında bale gösterisi gibi kalacak. emre malokla penaltı şenlikleri, 2023-24 sezonuna dair ufak tefek bir anıya dönüşecek. daha önce yaşamadığımız kadar kirli ve gergin bir sezon yaşama ihtimali yüksek.

    biz bu şartlarda kulüp içi sinerjiyi yitirerek başladık. erden timur kalacak mı gidecek mi tartışmasıyla başlayan saçma sapan süreç bir türlü bitmedi ve hâlâ bu dönemde transferleri kimin yöneteceği belli değil.

    yukarıda yazdığım isimlere ve şartlara rağmen, ne servet yardımcı, ne mourinho, ne acun, ne koç; galatasaray'ın 2024-25 sezonu şampiyonluk yolunda en büyük rakibi kendi iç dinamikleri. o iç dinamikler bu transfer sezonunu rezil etme potansiyeline sahip.

    oysa galatasaray'ın bu transfer sezonunda, rakibin de çok güçleneceği belliyken, hiç güç kaybetmeden eksiklerini kapaması lazım. barış gitmek mi istiyor, gidemez. kerem satılmak mı istiyor, satılamaz. galatasaray tete, zaniolo vs. bu sezon takımda yer almayan ama para kazandırabilecek isimler dışında hiçkimseyi satmamalı. belki nelsson bunun istisnası. çünkü ona çok daha öncesinde transfer sözü verilmişti. üstelik pozisyonunda önemli oyuncularımız var.

    yerli oyuncular için daha zorlu bir durum var. sattığımız hiçbir yerlinin alternatifi yok. abdülkerim'i, barış'ı, kerem'i satarsak yerlerine koyabileceğimiz hiçbir türk oyuncu yok. dünya üzerinde öyle oyuncular var tabii, kenan yıldız'ı alacaksak barış'ı satabiliriz mesela. ama bunlar gerçekçi transfer ihtimalleri değil. dolayısıyla kadromuzda düzenli oynayan yerli oyuncular bizim için vazgeçilemez, satılamaz, satılması teklif dahi edilemez isimler.

    bu transfer döneminde öncelikle güç kaybetmemeliyiz. sonrasında eksiklerimizi kapatmalı, iyi bir sağ bek ve dinamik bir ortasaha almalıyız. son olarak da gelecekte yerli oyuncu satabilmek için oğuz aydın gibi potansiyelli isimleri kadromuza eklemeliyiz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın