resim
Erden Timur
Görev:As Başkan
Takım:-
Yaş:42
Uyruk:Türkiye
  • 4679
    yazdım ama dayanamadım gene yazıyorum. ikinci dönemdeki transferlerin başarısız olduğu da bir medya pompalaması. ilk dönem kadar başarılı değil. bunu kabul ediyorum fakat başarısız demek için, her şeyiyle başarısız olması gerekiyor. cengiz'e 15 milyon euro verdiler. 15 de maaş bağlamışlardır totalde. 30 milyon euroları çöpe gitti. bu şekilde bizim transferimiz yok. fakat medya durup durup galatasaray'ın bu sene başarısız transferleri diyor.

    kardeşim şampiyonlar liginde fırtına gibi estik. santimlerle gruptan çıkamadık. ne bekliyordu insanlar anlamıyorum. ilk gittiğin şene şampiyonlar liginde finale mi çıkacaktın? şampiyonlar ligine gittin. müziğini dinledin. güzel birkaç maç oynadın. oyuncularını pazarladın. gidip, gidebileceğin bu kadar. fener medyası o kadar güçlü ki, tüm algıları manipüle edebiliyorlar. kopenhag city, prag liverpool ile eşleşti. geçsen ne farkedecek. bir tur hepi topu. şampiyonlar liginde geçmek tabiki isterdim fakat, tüm şampiyonlar ligi serüvenini başarısız kılacak bir durum yok. hayatımın sonuna kadar united deplasmanını, münih ile içerideki maçı açıp izleyeceğim muhtemelen. bu anlar bile yeter. her şey nihai kupa kazanmak değil.

    bu söylediğim medya yalanlarında en ağzına kürekle vurmak istediğim prag'dan iki maçta 6 yediler. ulan biz de 4 tane attık iki maçta toplam. onu kimse söylemiyor. yönetim bir karar aldı. iyi ya da kötü onu da tartışmıyorum. fakat kaan'ın ayağı kayması, turu geçerdik zaten. geçmedik diye ağlayacak halim de yok. geçsen ne olacak, liverpool'u elemeyi mi planlıyorduk.

    ben vasata tahammül eden biri değilim. şampiyonlar ligi şampiyonluğunu kazanmak tek hedefimiz olmalı. bu bizim kızıl elmamız olmalı. bunu ayrı yere koyuyorum. fakat gittiğin ilk senede final göremeyeceğin bir gerçek. şampiyonlar liginde geçici başarı yerine, istikrarlı bir şekilde katılmamız. hep orada olmamız gerekiyor. bir tane gazeteci bozması vardı. prag maçından sonra bilmem kaç defa praglı twit atmış. bu genel medyadaki prag sonrası galatasarayı küçümseme bizim taraftara etki etti.

    biz united'ı deplasmanda yenerken, münih ile kafa kafaya oynarken hiçbir medya demiyordu bu galatasaray ile fenerbahçe nasıl aynı puanda olur. adını bilmediğimiz takımdan 6 yiyen takım, ligin lideri nasıl olur diye kimse sorgulamıyordu. bizim şampiyonlar ligindeki iyi giden serüvende kimse ağzını açıp konuşmuyordu. iki tane maç kaybedince, takımı başarısız gösterme çabası peşinden geldi. galatasaray'ı doğrayacaklardı, planlar yapılmıştı. sadece ortamı ona uydurmaları gerekiyor.

    bu söylediklerime en güzel örnek. süper kupa finalinde var ve avar, emre malok ile erkan engin denilen futbol katilleriydi. adamlar uyduruk finale bağladıkları hakemlere bakın. sakatlıklar yüzünden korkup kaçmasalar, bizim maçı yönetecek hakemlere bakın. bu maçlarda hile hurda bir galibiyet alıp, tüm medyalarıyla bizim takımı yere çekmeye çalışacaklardı. fakat allah bütün planlarını ayaklarına dolandırdı.

    şimdi tranfer konusuna gelelim. transferden verim alamayabilirsin. fakat ndombele ve aurier hariç hiçbir şey alamadık dediğim transfer yok. zaha gibi bir adamı bonservissiz almışsın. bugün çıkıyorum desen bonservis kazanarak çıkarsın. kendisinin kazandığı, etki ettiği maçlar var. kesinlikle beklediğimiz zaha gibi değildi. fakat bir transferi bu başarısız yapmaz. zaha ismini bonservis olmadan alıyorsun, adam ben yıldızım antreman yapmam etmem kafasında değil. sahadaki en hırslı oyuncun belki. fakat verim aldın mı, beklediğinden az olmak kaydıyla evet. zarar ediyor musun? etmiyorsun. bugün ölüsünü 5 milyona satarsın.

    tete, aldığın bonservis bedeline satabilir misin? satarsın.

    ziyech bedelsiz aldın, kopardığı maçlar var. şampiyonluğa giderken son haftalardaki uzaktan attığı gollerle bile sana katkı yaptı. united maçında yaptıkları ortada. üstelik bedelsiz aldın. bugün araplara satıyorum desen, 10 milyon üstü satış yaparsın.

    köhn, aldığından fazlasına satarsın.

    sanchez, aldığından çok fazlasına satarsın. ciddi manada kar elde edersin. sana şampiyonlar liginde katkı verdi.

    demirbay, hiç sevmiyorum oyun tarzını ama uygun ve yerli. kar elde edersin, çıkacağım sözleşmesinden desen talipsiz kalmaz.

    aurier ve ndombeleye giden paralar boşa gitti fakat bonservis derdin yok. bir transfere başarısız demek için hem performans hem de kontrat olarak başarısız olmalı. insanlar ziyech, prime ziyech gibi değil diye başarısız transfer diyor. zaha, prime zaha değil diye başarısız oluyor. yahu bu takım kırılmadık rekor bırakmadı. tüm bunları da şampiyonlar liginde son maç gruptan çıkmayı kaçırarak yaptı. bu transferler bu kadar başarısız da, 102 puanlı rekor şampiyonluğu kim kazandı?

    adam 50 defa anlattı finansal olarak limitlerin olduğunu. şu kadroya fred alınabilse, çok ciddi hayaller kurabilirmişiz. aslında doğru oyuncuya da gitmişiz. sadece imkanlar oluşmamış.

    ezberlerden kurtulmak lazım. fenerbahçe'nin bir tane ziyech'i olsaydı sivas maçında, konya maçında 30 metreden çekip çatala asacak, şuan farklı şeyler konuşuyorduk. 102 puanı sadece okan hoca tek başına mı kazandı? okan hoca, erden timur, oyuncular hepsinin emeği var. fakat süper lig rekoru kırmış takıma, transferler başarısız demek fener medyasından etkilenmektir. başka bir şey değil.

    çok basit bir hesap yapacağım, kurulan kadronun ne kadar iyi olduğunu göstermek için.
    nelson, sanchez, demirbay, ziyech, barış, zaniolo, kerem satılsa,
    icardi
    zaha, mertens, yunus
    toeria transfer
    köhn, apo, emin, transfer
    muslera

    saydığım oyunculardan belki 100 milyon euro üzerinde gelir elde edebilirsin. üstüne sana kalan kadro yukarıda yazdığım gibi oluyor. şu kadro bile şampiyonluk için yeterli. sadece 2 transfere bakıyor. şu kadroyu kurmuş, şu iskeleti yaratmış adama başarısız demek, bilmiyorum.

    madem bu kadar başarısız transferlerde, buradayız. göreceğiz yeni transferler nasıl. önemli olan galatasaray, inşallah çok daha iyi olur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın