• 282
    rakipler ister mourinho getirsin ister 35lik lewandowski getirsin, hiç umrumuzda olmaması gereken transfer dönemi. bunun başlıca sebepleri;

    1. sürdürebilir değil. yıllık 100-150 milyon euro maaş verip 5 milyon euro'luk türkiye ligini mi kazanacaksınız? dün mourinho'nun da dediği gibi şampiyonlar ligine katılım bile kesin değil ve kolay bir süreç de değil.

    2. harcanan paraların geri dönüşü yok. yaşlı oyuncu oynatmaya sadece maaş olarak bakmamak lazım, o mevkide oynatıp faydalanıp üzerine satarak ciddi bonservis kazanabileceğiniz futbolcuların da ihtimalini yok ediyorsunuz.

    3. galatasaray'ın hali hazırda yıldızları mevcut. süperstar icardi, kadife bilek ziyech yaratıcılık, kilit acma anlamında gayet yeterli. bunlara ek olarak, zaha ve zaniolo da diğer ilgi çekici isimler, eğer bu ikisi giderse belki bir tane daha yaratıcı oyuncu alternatif olarak düşünülebilir. ancak her halükarda bize enerjisiyle ve fizik gücüyle güç katacak barış alper ve torreira'ların sayısını arttırmak yakışır.

    4. oturmuş kemik kadromuz mevcut. bu dönem az ama öz transfer yapmamız lazım. çok zor olduklarının farkında olsam da, örnek olması açısından yazıyorum, 15 milyon euro khephen thuram, 15-20 milyon fofana. ya da yeni bir barış alper hikayesi yazmak için oğuz aydın, kaldı ki barış'ın ilk haline göre çok daha gelişmiş durumda.

    5. futbol sonuçta sahada oynanan bir oyun ve atletizmin payı bunda giderek artıyor. size ne kadar bonservis ödendiğinin ya da geçmişte neler yaptığınızın sahada bir önemi yok, o gün iyi olan ve savaşan kazanacak.

    dün akşam cl finalinde dortmund'un sağ beki, özellikle ilk yarı dikkat çekici oynadı, julian ryerson. 2023 yılında dortmund 5 milyon euro'ya almış, mevcut değeri 20 milyon euro, al oynat kat kat fazlasına sat. istikrar ve genç oyuncular için cazibe merkezi olmak adına yapmamız gereken bu, yoksa hazıra dağ dayanmaz.

    (bkz: 1 haziran 2024 borussia dortmund real madrid maçı)
App Store'dan indirin Google Play'den alın