resim
José Mário dos Santos Félix Mourinho
Görev:Teknik Direktör
Takım:Fenerbahçe
Yaş:61
Uyruk:Portekiz
  • 2668
    kalitesine ve geçmişine büyük saygı duyduğum hoca. pek tabiki dünya futbolunda özel bir yeri var. şayet geçmişini koruyabilse idi, muhtemelen türkiye liginden şu an bileceği 2 takım olurdu, biri galatasaray diğeri ise denizlispor. inter döneminde zirveye ulaşmış ve zirve onu madrid'e götürmüştü. içinde ronaldo'nun bulunduğu o real madrid ile kariyeri boyunca sanıyorum sadece 1 kez la liga'yı kazandı. zira orada karşısında barcelona vardı. sir alex sonrası manu'nun başında her ne kadar şahsıma göre manu en iyi dönemini geçirmiş olsa da, serbest düşüş başladı. tottenham ve sonrasında roma. gittikçe puan ortalaması düşen, oyun stili çağın gerisinde kalan ve görece kadro kalitesi rakiplerinin altında o takımlarında gerisinde kalan bir hoca haline gelmiştir.

    fenerbahçe her anlamda enteresan bir seçim. belki arabistan, belki portekiz, belki de emeklilik öncesi son durak. kuvvetle muhtemel ali koç bir şampiyonluk için hemen hemen her türlü riski almış görünüyor. jose'nin imajını kullanarak her yere baskı yapacağını anlamak güç değil. elbette bir gün fenerbahçe şampiyonluğunu tekrar göreceğiz. ancak bu iş mourinho döneminde de olmazsa korkarım memleketi ateşe verecek kadar kafayı yemiş bir taraftar güruhuna sahipler.

    netice olarak fenerbahçe yapabileceğinin sınırını aşmıştır. keza mourinho fenerbahçe'den daha büyük bir isim. fenerbahçe'yi tanınır kılacağı da aşikar,

    ancak karşısında galatasaray var, evdeki hesap çarşıya uymayabilir. o zaman kendisini de takımını da izlemesi çok zevkli olacaktır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın