resim
José Mário dos Santos Félix Mourinho
Görev:Teknik Direktör
Takım:Fenerbahçe
Yaş:61
Uyruk:Portekiz
  • 2609
    fenerbahçe'ye gelişi real madrid'e gelişine çok benzeyen teknik direktör.

    josep guardiola tarafından durdurulamaz kupa canavarı haline barcelona'yı durdurmak için "şampiyonlar ligi şampiyonu hoca" sıfatıyla real madrid'e getirilmişti. real madrid 2009-10 sezonunda 96 puan ve 102 gol bulmasına rağmen 99 puanlı barcelona'nın üç puan gerisinde kalıp ikincilikle yetinmişti. hatta o sezon ki real teknik direktörü manuel pellegrini bazı otoritelerce başarılı bulunmuş ve "adam 96 puan aldı daha ne yapsın" filan denmişti. mourinho ilk sezonunda barça'yı durduramamış ancak ikinci sezonunda real madrid'i şampiyon yapmıştı. üçüncü sezonunda da ikinci sırada kalıp şampiyonlar ligi'nde 3 sezonda sıfır yapınca yollar ayrılmıştı.

    aynı duruma benzer bir noktadayız.

    okan buruk tarafından durdurulamaz kupa canavarı haline galatasaray'ı durdurmak için "dünya yıldızı hoca" sıfatıyla fenerbahçe'ye getiriliyor. fenerbahçe 2023-24 sezonunda 99 puan ve 99 gol bulmasına rağmen 102 puanlı galatasaray'ın üç puan gerisinde kalıp ikincilikle yetindi. bu sezonki fenerbahçe teknik direktörü ismail kartal bazı otoritelerce başarılı bulunuyor ve "adam 99 puan aldı daha ne yapsın" filan deniyor. mourinho muhtemelen ilk sezonunda galatasaray'ı durduramayacak ancak ikinci sezonunda kalırsa belki şampiyon olur.

    kaldı ki mourinho'nun kariyeri manchester united döneminde büyük yara aldı ve top class teknik direktörlük sınıfından düştü gibi.

    2013'te ilk kez real ayrılığıyla kariyerindeki defolar görünür hale gelen chelsea'de umduğunu bulamayan ve manchester united'la iflas eden mourinho, tottenham ve roma'da da eski günlerine dönemedi. fenerbahçe ise onun için artık yolun sonu gibi duruyor. muhtemelen onu bir daha hiçbir zaman dünya devlerinde başarılı bir teknik direktör olarak göremeyeceğiz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın