resim
José Mário dos Santos Félix Mourinho
Görev:Teknik Direktör
Takım:Fenerbahçe
Yaş:61
Uyruk:Portekiz
  • 2567
    kendisini eskiden severdim. hâlâ da saygı duyarım. ama 2002 den başlayarak 10 sene kadar etkili bir teknik direktörlük yaptığını geri kalanında hemen hemen vasat bir yönetim sergilediğini kabul etmek lazım. bu durum zaten 10 senelik süreçte maç başına 2.24 puan ortalaması ve aldığı kupalar ile zaten belli. daha sonrasında bana göre chelsea ile premier lig şampiyonluğu dışında pek bir başarısı yok. ki o dönem askerde olduğumdan çok fazla hatırlamıyorum da ligin durumunu veya oynattığı futbolu. manchester united ile aldığı avrupa ligi kupası ve roma ile aldığı konferans ligi kupası çok da şaşırtıcı olmasa gerek. yani kariyerinin düşüşte olduğu aşikar.
    ama süper ligde uygun bir zeminde ligi donunda sallayabilecek teknik kapasiteye sahip mi? tabi ki. fakat bu ortamı fenerbahçe'de bulabilecek mi? bence kesinlikle hayır. hatta görüyorum ve artırıyorum, eğer kendisi gelirse seçilmesi durumunda ali koç'un gidiş bileti olur. ali koç döneminde ki diğer teknik direktörler gibi lafını esirgeyecek veya yeri geldiğinde taşı gediğine oturtmayacak bir adam olmadığını biliyoruz.
    işin taraftar kısmına bakarsak normalde eylül-ekim gibi kendisini şampiyon ilan eden fenerbahçe taraftarı kendisinin gelişiyle bu sefer şimdiden ilan etmiş şampiyonluğu. hikayeyi biliyoruz, sonunu da biliyoruz. şimdiden geçmiş olsun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın