resim
Mauro Emanuel Icardi Rivero
Takım:Galatasaray
Mevki:Santrfor
Yaş:31
Boy:1.81
Uyruk:Arjantin
  • 11004
    “ profesyonel futbolcu mauro emanuel ıcardi rivero ve kulübü sas paris saint germain football ile oyuncunun transferi konusunda anlaşmaya varılmıştır. buna göre, futbolcunun eski kulübüne, 4 sezona yayılmış taksitlerle, 10.000.000 eur transfer bedeli ödenecektir.
    futbolcu ile 2023-2024 sezonundan başlayarak 3 sezon için anlaşmaya varılmış olup her bir futbol sezonu için net 6.000.000 eur sezonluk ücret ödenecektir.
    kamuoyuna saygıyla duyurulur. “

    geçen sezon transferin yaz döneminde kap’a bildirdiğimiz bu resmi açıklama ile kadromuza kattığımız dünya starı forvetimiz. kendisi ile ilgili onlarca saçmalığı ve spekülasyonu bir kenara bırakıyorum. sürekli 10 milyon euro maaş aldığı konuşulup duruyor. yok bu kadar alıyor böyle oynar mı vs. ben de mi bir sorun var, yoksa birileri bu şekilde abartarak yazınca veya konuşunca daha etkili mi olduğunu mu düşünüyor? 6 milyon euro’dan başka bir rakam görmüyorum maaşı ile ilgili. bu arada kendi ağzı ile de dedi adam, kaç milyon euro’yu reddettim, burayı seviyorum onun için geldim diye. yani istese ardına bakmaz, bizim verdiğimizin 3 katını alır yata yata kariyerini tamamlar. ama o bizimle mücadele etmeyi seçti. tabi şampiyon olduk, kendisi şampiyonluk maçına attığı gollerle damga vurdu, gol kralı tamamladı sezonu, en fenası ise şampiyonluk kutlamalarında fenerbahçe üzerinden taraftarı mest etmesi oldu. tabi hal böyle olunca kendine sayan tipler tekrardan sessizliğe büründü, ama 2 maç tökezlemeye bakar yeniden ortaya çıkarlar. hatta gelecek sezon diyelim ki başarısız olduk tüm faturasını da bu adama çıkarırlar.

    gelgelelim bu adamın maaşı 6 milyon euro. resmî yazan bu. gerisi beni ilgilendirmiyor. 10 milyon yazan arkadaşlar bunu belgelendirebilirse memnun olurum. en azından bilgilenmiş oluruz. 30 yaşında seninle kimyası inanılmaz tutmuş birisi. geldiğinden beri 2 şampiyonluğun 1’inin yüzde 70 ini kendine yazarım, 1 inde de gol kralı olmuş ve liderlik etmiş zaten. sayesinde şampiyonlar ligi gruplarına da kaldık, bunu da unutmayalım. ayrıca sahanın çok ötesine geçmiş, bir nesli muhtemelen galatasaraylı yapmış bu adama, sürekli saldırmak, bir de olmayan şeylerle saldırmak akıl işi değil artık. 6 milyon euro maaş böyle bir adam için çerez parası benim gözümde. şimdiye kadar 4 5 santrafor yerdik bu süreçte en az ki zaten 3 4 tanesini arka planda yedik sezdirmeden. yani tutturamazdık, tutturamadık da diyorum. 10-15 de harcardık. bu açıdan bakınca zaten maddi olarak söylenmenin de hiçbir anlamı yok. kaldı ki aleni biçimde yalan yanlış yazılıyor, söyleniyor maddi konularda. ayrıca; yok kampa geç katılmış, yok bilmem formsuz ama oynatılıyor. yok takım icardispor olmuş. ee kampa geç katılıyorsa, formsuz oynatılıyorsa ya da sözün geçmiyorsa bir zahmet sen de önünü al. ya yedek bırakabilecek iradeyi göster ya da biraz önceden konuş ikna et.

    elinde böyle bir dünya yıldızı varsa, veteran da değilse bizim ülkeye kadar da düşmüş ise mutlaka bir sorunu vardır. bir kere bunu anlamamız ve kabullenmemiz şart. böyleleri bizde pek tutmaz ama tutmuşunu da bulmuşuz ve her şeyden öte o bizi sahiplenmiş, biz onu sahiplenmişiz. ha yok ben her maç, eforlu ciddi performans bekliyorum her maç koşsun bassın vs. diyorsan 50 milyon euro bonservis ödeyip, 20 milyon maaş verecek güçte bir kulüp olacağız. ya da sıfırdan sabır ede ede kendimiz yetiştireceğiz. o da tabi hem gelişecek, biz de sabredeceğiz. hem de geliştikten sonra türkiye’de kalmak isteyecek. ya da piyango vuracak da bir tane şansa düşüreceğiz, sonra onu da tutabilir miyiz o da muamma tabi. ayrıca ne yıldızlara boşa giden paralar döktük, say say bitmez, bu ayrı konu.

    sonuç olarak elinde olan ve ne olduğunu en iyi bildiğin bu adamı kullanmak varken, halen kem küm edip, eleştiri kisvesi altında, fenerli kafasıyla sallamak, hatta olmayan şeyler üzerinden sallamak kesinlikle kabul edilebilir değil. ben arada eleştirsem de ki keskin eleştirdiğim zamanlar oldu. ama böyle bir futbolcunun varlığından hep son derece memnun oldum. iyi ki yolu bizimle kesişmiş, iyi ki bizim formamızı giymiş. keşke elimde olsa da hep bizimle olsa, en güzel şeyleri birlikte başarsak. ben kendi adıma kendisine çok şey minnettarım, iyi ki benim gibi düşünen milyonlar var. bize gelmezden evvel de ayrı sever, takip ederdim. bize geldikten sonra çok daha ayrı seviyorum. ve hep yeri benim için ayrı olacak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın