resim
Mauro Emanuel Icardi Rivero
Takım:Galatasaray
Mevki:Santrfor
Yaş:31
Boy:1.81
Uyruk:Arjantin
  • 10990
    süper lig 23/24 sezonu gol kralı.

    geçen yıl sonunda yazmıştık, tekrar edelim: türkiye'ye gelmiş en büyük futbolcu değildir. türkiye'ye gelmiş en büyük santrfor da değildir ancak türkiye'ye gelmiş açık ara en sansasyonel sporcudur. futbolcudur da demiyorum artık, sporcu. sansasyonel diye bir kelime olmasaydı, icardi'den sonra dilimize eklenirdi.

    saha içinde, saha dışında, tribünde, sosyal medyada, kutlamalarda... her hareketi kitleleri harekete geçiren bir adam olabilir mi? her hareketiyle manşet olan, hak ederek manşet olan, her şeyin yakıştığı bir adam olabilir mi? adamın saç rengi yüzünden ülke sarışın doldu. adamın müziği yüzünden kaç yıllık müzik 2 senedir en çok dinlenenlerde zirvede. adamın giydiği olay oluyor, taktığı olay oluyor. saçını pembe yapıyor, o bile yakışıyor. bunlar, adamın doğalı bu arada. gerçekten ömrümde kimseye bunu demedim ancak şeytan tüyü var bu adamda. özünde var yani.

    üstüne bir de herifin kendi yaptıkları var. ulan baban sami yen tribünlerinde mi yetiştirdi seni? dünyanın öbür ucundan, bambaşka bir kültürden gelmiş birisi olarak nasıl her şeyin bu kadar farkında olabilirsin? nasıl her şeye bu kadar hakim olabilirsin? nasıl her şeyi güncel olarak bu kadar takip ediyor olabilirsin de bu yanıtları verebilirsin? pelerin giyer, saçını boyar, fener kaybettiği an paylaşım yapar, elinde galatasaray termosuyla gezer, ali koç forması sallar, başkanvekilini korur, camiayı birleştirir.

    birader anladık acayip topçusun. en kötü halin ligi gol kralı olarak tamamladı. üstüne bir ton da asist yaptın. saha içi eyvallah ama nasıl bir karaktersin sen? gerçek misin? çözemiyorum ben seni. şimdi de gitmiş erden timur'a ''2 yıl daha...'' diyor. sözlük yazarı mısın birader? biz, sneijder ''fener ağlama'' dedi diye 10 yıldır eğleniyoruz. senin yaptığın en küçük şey o.

    daha da bir şey demiyorum artık. kendisi gidince galatasaray'da değil, ülkede kocaman bir boşluk açılacak. bir daha da böylesi gelir mi, gelirse ne zaman gelir bilmiyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın