resim
Ali Yıldırım Koç
Görev:Başkan
Takım:Fenerbahçe
Yaş:57
Uyruk:Türkiye
  • 6601
    3 haziran 2018'de, yani fenerbahçe'deki seçim günü aziz yıldırım'ın gözünün içine bakarak kullandığı "çok rahat yalan söylüyorsunuz, o kadar rahat yalan söylüyorsunuz ki..." cümlesinin hakkını aziz yıldırım'dan katbekat fazla veren fenerbahçe başkanı.

    fenerbahçe kongre üyelerini karşısına dizip anlattığı bütün hikayelerde, istatistikleri 2023-2024 sezonunda alt üst eden ve buna rağmen şampiyon olamayan bir fenerbahçe futbol takımı masalı anlatıyor ali koç. 2-3 tane iyi oldukları istatistik var, onları da işin içine yalan katarak ve abartarak anlatıyor, ama fenerbahçe futbol takımının galatasaray'ın gerisinde olduğu istatistiklere zerre değinmiyor. ligin en az mağlup olan takımı fenerbahçe diyor; ligin en çok galip gelen takımının kim olduğunu ise söyleyemiyor. ıkınmayı tercih ediyor o hususta. ligin dış sahada en çok puan toplayanı fenerbahçe diyor, ligin iç sahada en çok puan toplayanının kim olduğundan ise zerre haberi yokmuş gibi davranıyor. "bütün rakiplerini yenen ve derbileri parçalayan fenerbahçe" diyor ama iki takımın da derbi olarak gördüğü 6 maçta topladığı puan sayısının aynı olduğunu (13) söylemeye dili varmıyor. ligin en çok gol atan takımı fenerbahçe diyor, ligin en az gol yiyeninin galatasaray olduğu gerçeği hakkında ise üç maymunu oynuyor. bunlar iki yönü olan ve ali koç'un sadece ve sadece fenerbahçe'nin üstün olduğu kısımlara değinip, konuların diğer tarafı hakkında ise dilini yuttuğu hususlar. bir de fenerbahçe'nin zerre karşılık veremeyeceği, üstünlüğün bariz galatasaray'da olduğu konular var. ligdeki en uzun süreli galibiyet serisinin galatasaray'da olması gibi. ligin gol kralının galatasaray'da olması gibi. ligin asist kralının galatasaray'da olması gibi. ligde en yüksek topla oynama yüzdesine sahip takımının galatasaray olması gibi. ligin duran toplardan en çok gol bulan takımının galatasaray olması gibi. ligin açık ara en fazla direkten dönen gol vuruşu olan takımının galatasaray olması gibi (iki takım arasındaki gol sayısı farkını en net anlatan istatistik aslında). bu konuların hiçbirine dair tek bir kelime ağzından çıkmıyor elbette ki ali beyin.

    galatasaray'ın 2018 ve 2019 şampiyonluklarından sonra en büyük hatası, beşiktaş ve fenerbahçe cephesinin şampiyonluklarımızla ilgili yaptığı "şaibeli şampiyonluk" açıklamalarına hiçbir cevap vermemesiydi. koca bir yaz mevsimini susarak geçirmesiydi. bundan sebep tarafsız, konuları sadece kamuoyunda yaratılan algı üzerinden takip eden kesimde bir "galatasaray hep şaibe ile şampiyon oluyor" anlayışı gelişmişti o dönemde. özellikle de anadolu'da. çok şükür mevcut galatasaray yönetimi ve teknik heyeti 2023 ve 2024 yılındaki şampiyonluklarımızdan sonra ali koç'un beşiktaş'tan kopyala-yapıştır yaparak ortaya attığı şerefli ikincilik tezine biraz olsun cevap verebiliyor. ama yetmez. ligin en fazla maç kazanan takımı galatasaray. ligin iç sahada en fazla puan toplayan takımı galatasaray. ligin en yüksek yüzdeli galibiyet serisi olan takımı galatasaray. ligin gol kralı galatasaray'da. ligin asist kralı da galatasaray'da. bunları "99 gol, 99 puan" diyen zata ve camiasına her fırsatta söylemek lazım. "103 gol, 33 galibiyet, arka arkaya 17 galibiyet, 25 golle kral icardi" diye bağıra bağıra, yüzlerine gerçekleri her şekilde vurmak lazım. daha fazla dile getirmek lazım bu hususları ki, şu saçma sapan "şerefli ikincilik" tezine inananların sayısı artmasın.
App Store'dan indirin Google Play'den alın