• 1416
    devr-i sultan murad’ın meşhur ayyaşı bekri mustafa’nın hikâyesidir. ayasofya’da cemaat cenaze namazı kılacak ama imam bulamıyor. tabut musallada cemaat arkada beklerken oradan geçen bizim ayyaş bekri mustafa kılığından kıyafetinden hoca zannedilip imamete geçirilir. “hoca değilim ben” itirazları fayda etmeyince bekri mustafa el mahkûm geçer namazı kıldırır. namazın sonunda tabutun örtüsünü aralayıp gülerek tabuttaki naaşa doğru bir şeyler söyler. namazdan sonra cemaatten “ne söyledin meyyite hocaefendi?” diye soranlara “ahirete gittiğinde dünyanın ahvalini sual ederlerse ‘bekri mustafa ayasofya’ya imam olmuş’ dersin, onlar anlar” cevabını verir.

    “dip dalga geliyooorr” diye borazanlığını yaptığı ali koç’un mütemadi başarısızlıklarından sonra akıl hocalığına “böyle beyefendi takılarak olmaz başkan, hakemlere baskı yap, sahada bir adamın olsun, maça çıkmadan hakemi etki altına alsın” diye devam eden, bu sezon makus talihlerinin yeni bir perdesini yaşayacakları gerçeğiyle yüzleşince içinde recep ivedik profilini daha fazla maskeleyemeyerek bir hakeme eşi üzerinden kepaze sözlerle hakaret eden, şimdi “bu sezon 2 şampiyon var, 1 tane birinci olacak” diye hitap ettiği paranoyak ve ahmak kitleyi narkozdan uyandırmama çabasını sürdüren, gazeteciliği “draxler değil drexler”, insanlığı “karına sövseler 'buyur abi akşam ben getireyim' diyeceksin. o haldesin” sözünü söyleyecek çukur seviyesinde olan serdar ali abimiz belli ki fenerbahçe idari aklında epey etkili bir role sahip. allah mübarek etsin, diyecek sözümüz yok.

    serdar ali’nin ve benzerlerinin zarar verdiği iki husus var. birincisi hitap ettikleri ahmak güruhun paranoyak nefretini beslemeleri bakımından genel futbol ortamına, ikincisi de başarısızlıklarının gerçek sebeplerini bulmalarının önünü tıkaması itibariyle fenerbahçe’nin kendisine. birinci taraf aslında adli bir konu ve bir an evvel aksiyon alınmazsa ciddi sonuçları olacak.

    fenerbahçe mi? “bekri serdar ali fenerbahçe’ye imam olmuş” derseniz burunlarının boktan çıkmamasının sebebini anlarsınız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın