resim
Jürgen Norbert Klopp
Görev:Teknik Direktör
Takım:ara verdi
Yaş:57
Uyruk:Almanya
  • 627
    liverpool gibi büyük ve köklü bir camianın ve kulübün tarihine adını altın harflerle yazdırmış, başardıklarının yanı sıra vedasıyla da hem şehirde hem de kulüpte izini bırakmış büyük futbol adamı. öyle ki city'nin üst üste 4. şampiyonluğunu ilan ettiği gün, city'nin şampiyonluğu da, arsenal'in 2 senedir şampiyonluk kupasının bir kulbundan tutmuşken şampiyon olamaması da kendisinin vedası kadar konuşulmadı ve gündem olmadı.

    19 mayıs 2024 liverpool wolverhampton maçı öncesinde tribünlerdeki "danke jürgen ynwa" koreografisi, maç sonunda klopp'un sahanın ortasında elinde mikrofonu ile yaptığı konuşma ve halefi olan arne slot'un ismini anons ederek ona tezahüratta bulunması, pep tarafından bile hakkında yapılan duygu dolu övgüler... her anlamda özel bir insandı ve vedası da çok ama çok özel oldu.

    premier lig'in kendisi için kapandığını, liverpool dışında başka hiçbir takımı çalıştırmayacağını açık ve net bir dille söyledi. hatta teknik direktörlük kariyerine uzun bir ara vereceğini de beyan etti. fakat kendisi bu futbol dünyasındaki en özel ve simge kişilerden biri. umarım çok uzun süre ayrı kalmaz ve kendisini kenarda tekrar izleriz.

    teşekkürler jürgen hocam!
App Store'dan indirin Google Play'den alın