• 1388
    beklentimin aksine, fenerbahçe gerçekten de gururu için oynamaya çıkmış sahaya. çünkü eminim ki maç öncesi fenerbahçe camiasında, kadrosunda veya taraftarlarının içinde şampiyonluğa inanan tek 1 kişi dahi yoktu. onları bu maça motive edecek tek unsur, bizi en azından bu 90 dakika sonunda şampiyonluğu kutlatmamak ve o sevinci yaşatmamaktı. ellerinde kalan tek dayanak bu olduğu için bunu da gayet iyi yerine getirdiler; tebrik etmek lazım.

    bizim açımızdan düşününce de kendimi de katarak söylüyorum ki şampiyon modundaydık. maç bitse de ilan etsek artık şampiyonluğumuzu diye çıkmışız sahaya. eksik de çıksak, tek bacakla da oynasak, kaleye muslera'yı değil de formasını da koysak, fenerbahçe bizi yenemez kafasındaymışız; haliyle de sahada sezonun geri kalanında görmeye ve izlemeye alıştığımız takım yoktu. icardi'yi, demirbay'ı, ziyech'i vs tek tek eleştirmemek lazım çünkü takım olarak bir şey oynamadık. kendi oyunumuzu oynama gayreti göstermedik, enerjik ve dinamik değildik. maçı kazanmayı istemedik, sadece maç bitiminde şampiyonluğu kutlamak istedik.

    her ne kadar yediğimiz gol tamamen şans golü de olsa (köhn'e çarptı ve söyüncü'nün önünde kaldı), 1 puanı bile hak etmemiştik bugün.

    fakat benim asıl dikkat çekmek istediğim nokta ise, fenerbahçeliler'in bu maçtaki galibiyetlerini alakasız ve saçma şekilde çarpıtması. maç bitiminden bu yana yöneticisinden hocasına, taraftarından oyuncusuna herkesin ağzında aynı cümleler:

    "herkes gördü gerçek şampiyon kimmiş" veya
    "bugün ligin tiyatro olduğunu kanıtladık"...

    bakın bunlar mantıktan yoksun ve uzak yaklaşımlar. ne yani, biz şampiyon olduğumuzda hatayspor çıkıp "ama biz galatasaray'ı yendik, onlardan daha iyi takımız, kupayı bize verin" mi desinler? bu 9-10 yaş çocuk kafası tam da fenerbahçeliler'e yakışan bir duruş. ama hiçbirisi de çıkıp durun beyler ne saçmalıyoruz demiyor ve demeyecek.

    okan hocam ve takımdan beklentim, önümüzdeki hafta konya deplasmanında şampiyon gibi oynayıp şampiyon olmaları...
App Store'dan indirin Google Play'den alın