• 1381
    allah var, bu sabah kalktığımda içimde bir heyecan yoktu derbiye dair. maçı kazanırız havasına hiç giremedim. maçı izleyip izlemeyeceğimden bile şüpheliydim. durdum, eğlendim, evden çıkamadım maç saatine kadar. normalde çıkıp en azından bi yerlerde izlerdim, onu da yapmadım. tatsız tuzsuzdum gün boyu.

    maç da öyle geçti zaten. ilk dakikalarda anlaşılıyordu bir şeylerin iyiye gitmediği, sonuçta fenerbahçe hakkı olan galibiyeti aldı. 10 kişiye rağmen karakter gösterdiler. tebrik etmek lazım.

    hoca'ya, topçulara laf atılabilir ama ben bu maçı öyle bir maç olarak görmüyorum. bu maç gibi bir sürü maç izlemiştim zaten ömrü hayatımda. 2000-2010 yılları arası maçların birçoğu böyle geçmişti zaten. derbi neticesinde, her sonuca açık.

    2005-2006 şampiyonluğunu kazandığımızda fenerbahçe bizi içerde dışarda yenmişti, keza 2012'de kupaya uzanmadan önceki derbide, 90 dakika kaleyi abluka altına almamıza rağmen son dakika stoch'un golüyle yenildiğimiz maç var mesela, ya da ne bilim johnson'un frikik golü falan. benim yaşımda olanlar zaten derbinin favorisinin olmadığını bilir, her sonuca açıktır derbiler. takımların formlarından bağımsız olarak ilerler maçlar. kim, nasıl akıl verdi bilmiyorum ama hafta boyunca dönen fark atarız naraları bu yüzden tehlikeliydi zaten. karşındaki takım senin en büyük rakibin. senden güçlü olmayabilir ama saygı duymak zorundasın. bugün fenerbahçe bize saygılı bir şekilde oynadı maç boyu. gücümüzü biliyordu, açık vermediler, full konsantre oynadılar, biz oynamadık. olur böyle şeyler.

    özel hayatımda işler yolunda gitmiyor, derbi galibiyetine sevineyim demiştim ama olmadı, futbolcuların ve hocanın canı sağ olsun. ne kadar burası ağlama duvarına da dönse, bu sezon inanılmaz bir sezon yaşattılar bize. şampiyonluk 1 hafta ertelendi sadece, benim için ölçütü budur maçın. farklı derbi galibiyeti falan bana hep ütopik gelir. yakalarsın geçen seneki gibi atarsın ama oynamadan bunu dile getirme şımarıklığının nelere mal olduğunu taraftar artık anlamıştır diye düşünüyorum.

    haftaya konya maçı var. tatava yapmadan basıp geçip deli gibi eğlenmek lazım. burda denk geldim, derbiyi almadan şampiyonluğu bile istemeyen bile vardı, allah akıl fikir versin diyorum sadece.sizi bilmem, deli gibi kutlarım şampiyonluğu. derbileri önemseyen biri olarak söylüyorum, eğer bu yapamıyorsanız zaten galatasaray ile bağınız yok demektir. birkaç fenerli arkadaş sizi sinirlendirecek diye takımın şampiyonluğuna gölge düşürmek çocukça. aynısı futbolcuları gömen tayfa için de geçerli. 99 puan almış bu takım, rekorlar kırmış, avrupa'da da hatrı sayılır futbol oynamış. şimdi bütün bu verilerin ışığıında sen hala derbi diye ağlıyorsan tutma galatasaray'ı kardeşim sen, gereği yok.

    0-0 olsun bizim olsun diyordum, olmadı. yapılacak bir şey yok. haftaya işi sıkı tutup 24. şampiyonluk kupasını almamız lazım. 5 sene sonra falan bu maç sadece bir skor olarak kalacak, kupa da müzemizde.
App Store'dan indirin Google Play'den alın