• 217
    elbetteki herhangi bir derbide alınan yenilgide hayır aranmaz; hele ki bu fenerbahçe'ye karşı ise hiç aranmaz. ancak gerçekleri yüzümüze bir tokat gibi vurduğu ve ayaklarımızı yere basmamızı sağladığı için önemli dersler çıkarılabilir bir yenilgi bu. galatasaray sahasında fenerbahçe'ye ilk kez yenilmiyor. onların kazanmaktan başka şansı yoktu. galatasaray ise 6 puanın ve nasılsa kaybetmeyiz düşüncesinin oluşturduğu rehavet ile maça hiç hazır gelmemiş. okan buruk, ferdi karşısında sahadan silinen hakim ziyech'te ve osayi samuel'le kör dövüşüne tutuşan barış alper'de çok ısrar etti. oyunumuzun en güçlü yönü olan kanatlardan hiç bir şey üretemedik. göbekte torreira topları iyi topladı ama ofansta her zamanki gibi çok zayıf kaldı. icardi'ye kızıyoruz ama adama topu neredeyse hiç getiremedik. eksik fenerbahçe'nin ön alandaki düşük şiddetli baskısında bile topu öne oynayamadık, kaybettik veya muslera'ya attık. yine çok yavaş oynadık.

    dost acı söyler, ben de acı söyleyeceğim: galatasaray, bu sezon rekorlar kırdı, uçtu kaçtı diyoruz ama skorlardan bağımsız kasımpaşa, antalyaspor, beşiktaş ve demirspor gibi nispeten derli toplu oynayan takımlar ile hatayspor, karagümrük, gaziantepspor gibi hedefleri olan takımlara karşı hep zorlandık. kaldı ki bu sezon özelinde ligdeki takımların kadro kalitesi önceki yıllara nazaran çok daha düşüktü. galatasaray'ın evet bu maçtan çıkaracağı çok ders var. daha güçlü, hızlı bir oyuna ihtiyacımız var. bu oyun ve bu takım türkiye ligi şampiyonluğundan daha fazlasını bana hayal ettiremiyor ve bana bir şey vaad etmiyor. geçen haftalarda da bunu bağıra bağıra yazdım bu mecraada. gerçek bir sağ bek, iyi bir kaleci, sert ve dinamik orta saha ile mertens'in genç olanından bulmamız şart.

    iki kelamda muslera'ya etmek lazım: takım kaptanı ve defalarca derbi oynamış, en güvendiğimiz oyuncumuz böyle kritik ve stratejik bir maçta böyle amatörce bir gol yiyemez. çok sıkça yemeye başladı bu şekil basit golleri. futbolda duygusallığı yer yoktur. galatasaray'ın yeni sezon için ilk işi iyi bir kaleci ve 10 numara bulmak olmalıdır. yaşı 40'a dayanmış ve kapasitesi belli olan mertens ve muslera ile galatasaray'ın gidebileceği seviye bellidir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın