• 1347
    fenerbahçe ile aramızdaki puan farkını 3'e indiren karşılaşma.

    lig çok uzun bir maraton, benim bildiğim galatasaray kültüründe şampiyonluklar her zaman kazanılan tek maçlardan üstün olmuştur.
    evet, kaybettik.
    provakasyona yenildik bugün, rakibin oyununa geldik. futbol oynamak için değil, tribünleri tahrik etmek için gelen bir fb vardı. baya zaman da geçirdiler, mert hakan denen adam bir korneri ortalama 2-3 dakikada kullandı. zaten maç önünde kerem ve abdülkerim ile de kargaşa yaşandı. tuzaklarına düştük maalesef.
    kısaca bir analiz yapmak gerekirse; fb ilk 20 dk yani 10 kişi kalana kadar önde baskıyla başladı, bu beklenmedik bir şeydi, çünkü korkak ismail normalde takımını geriye yaslardı. bizim topla çıkışlarımız problemli zaten, zaten çıktığımız ilk pozisyonda kırmızı kart yedirdik rakibe. önde basmanın böyle dezavantajları var.
    maç tamamen şekil değiştirdi o andan itibaren, 10 kişiyle kapanan bir fb, sürekli oyunu durduran bir hakem, kontra arıyan bir fb, laubali bir gs, kolay top kaybı yapan bir gs vardı.
    abdülkerim yerine sanchezin sol stoper olması çıkışlarımızı etkiledi.
    biz baskı yapamadık, çünkü topu %70 civarı gs'ye bırakan bir rakip vardı. bayern maçı şöyleydi diye üzülmeye gerek yok, stiller belirliyor bu tür karşılaşmaları. topu almayan bir rakibe nasıl baskı yapalım. topu bıraktılar biz etkili olamadık. kaliteli bir anadolu takımına karşı oynadık gibi düşünüyorum. bu oyuncular 17 hafta üst üste her rakibi açtı, bugün de canları sağolsun.

    duran toplar biraz da zar atmak gibidir, barış alper ile biz de duran toptan pozisyon bulduk. kafayı yere vursa maç bitmişti tamamen. kafaylan 90'a atmak istediği için olmadı.
    ısrarla gereksiz ve basit fauller yaptık, hakem çanak tuttu. ama bizim oyuncuların da aptalca faulleri oldu, zaten yerde yatan adam faul demek bizim ligde.
    şans eseri de yedik golü, kornerden kaleye vurdu eleman. yani muslera ne diyeyim büyük hatae, köhn yine aynı şekilde.
    neyse olan oldu.

    biz buraya kadar bu oyuncularla geldik, bu oyuncuların hata yapma lüksü vardı. buna şükür daha kötüsü olabilirdi, mesela bu maçla burada fb şampiyon olsa daha kötü bir durum olurdu. acı çekmemiz gerekiyormuş, acı çekeceğiz ve haftaya yeniden ayağa kalkacağız.
    haftaya 1 puanla şampiyon oluyoruz.
    inanın biz şampiyon olursak onlar bizden daha fazla acı çekecek.

    bu mağlubiyet ne ilk ne de son olacak, geçmişte johnson golü attığında fb maçı biz şampiyonluğu almıştık. yine aynısı olacak.
    hocayı eleştirmeye gerek yok, sadece gerekeni yapması lazım son hafta. laubaliliğe gerek yok. maçta anlamsız topuk pasları vardı. demirbay ve ziyech, napıyorsunuz yani amaç ne.
    evet hoca biraz uyudu, bu sene de çok oldu bu, değişiklik gelmediği için golü çok yedik. kenarda oyuncular girmeyi beklerken çok gol yedik.

    son haftaya girdik artık, son 1 maç son 1 puan. o puanı almamız lazım. herkesin de dik durması lazım, bizim de zamanımız gelecek. hiçbir şeyi kaybetmedik. her şeyi kazanmak için müthiş bir fırsatımız var.
    seneye planlama yaparken ders alıp devam edeceğiz.

    rakip takım 15'e fred aldı, bizim aldığımız demirbay'a üstünlük kurması çok normal arkadaşlar. ama sezon genelinde biz 3 puan öndeyiz, bu maçı kimse hatırlamaz.
    24. şampiyonluk için tek bir adım kaldı. güçlü olmamız lazım. kahretmeye takıma hocaya sırt çevirmeye gerek yok.
    hayatın sonu değil, ben neler kaybettim ya bu hayatta. bu 3 puan hiçbir şey değil.
    hemen telafisi olan bir karşılaşma bu, haftaya çıkacaksın, konyada puanı alacaksın ve bu kadar.
    37 haftalık mücadelenin karşılığını almak için o maçta puan almalıyız.

    okan hoca için çok enteresan bir eşik, burayı anlatırsa daha büyük hoca olacak. aksi durumu ben düşünmek istemiyorum, çünkü kaybetmeyeceğiz. tüm oyuncular kendine çeki düzen verecek.
    vardır bunda da bir hayır, böyle bakmak gerekiyor.
    bugün fenerbahçelilerin nasıl sevindiğini umarım herkes görmüştür, özellikle futbolcuların bunu görmesi lazım. haftaya puan aldığımız anda çifte kupa ile sezonu kapatıyoruz. bunların 10 katı seviniriz, hiç problem değil.
    keşke böyle olmasaydı ama olan oldu, hadi bırakalım mı şampiyonluğunu diyeceğiz. her maç emek verdi ya takım.
    herkesi son 1 hafta daha birlik olmaya davet ediyorum.
    sonrasında bakarız duruma.
App Store'dan indirin Google Play'den alın