• 547
    beyler bugün çok önemli bir gün. rakibin adından dolayı değil, yapısından.
    dehbli olduğum için dikkatim dağılmış olabilir yazarken, konsantre olmak için çok efor verdim üç saattir uğraşıyorum daha okunabilir olması için. yanlışlarım hatalarım varsa şimdiden affola.
    uzun bir entry olacak lütfen okuyun, bilhassa stada gidecek arkadaşlarımdan rica ediyorum.
    bu sene neler yaptılar, kalem kalem yazmak gerek.

    ****hakem desteklemeleri/ittirmeleri/kollamaları ( hata istemeyerek yapılan bir şeydir,kanımca bunlar hata değil bir hukukçu olarak bu senenin soruşturulmasını o kadar çok isterim ki bu isteğimi suç işlemeyecek naiflikte ifade edemem gerçi soruşturulsa ne olacak ya neyse)
    - geride veya berabere devam ettikleri çoğu maçta lehlerine durduk yere penaltı çalınması. geride kapattıkları ilk yarının sonunda ikinci yarı başlar başlamaz rakibe kırmızı kartlar, aleyhlerine bir sürü pozisyonda verilmeyen kartlar. listelemem gerek bunları.
    örnekler: genelde fahiş olanları yazdım, listede hakem yorumu içeren pozisyon olduğu kanaatinde değilim.

    13 ağustos 2023 fenerbahçe gaziantep fk maçı- son dakikada antep lehine verilmeyen net penaltı. ferdinin verilmeyen kartları hediye olsun hadi.
    21 ağustos 2023 samsunspor fenerbahçe maçı- fred'in hareketi net penaltı.
    3 eylül 2023 ankaragücü fenerbahçe maçı- osayi samuel'in hareketi penaltı.
    17 eylül 2023 fenerbahçe antalyaspor maçı - ikinci gollerinden önce faul var antalyaspor oyuncusuna.
    24 eylül 2023 alanyaspor fenerbahçe maçı- atlanan kırmızı kartlar, verilmeyen alanyaspor penaltısı. ofsayttan gol atmak ne ararsan var.
    26 kasım 2023 fenerbahçe karagümrük maçı- gole giden topun elle kesilmesi hadisesi.
    24 aralık 2023 fenerbahçe galatasaray maçı- ceza sahası içinde yumruk dirsek ya da her neyse icardiye. net penaltı
    11 şubat 2024 fenerbahçe alanyaspor maçı - tadice verilmeyen kırmızı kart.
    10 mart 2024 fenerbahçe pendikspor maçı- pendik aleyhine kırmızı kart ve olmayan penaltı. penaltı olduğu iddia edilen pozisyon kesinlikle dışarda.
    24 şubat 2024 fenerbahçe kasımpaşa maçı- kelimeler kifayetsiz bahsetmek dahi istemiyorum.
    bitmek bilmeyen hakem konuları / tehditleri. sonucunda türkiye'de bir hakemin saha ortasında darp edilmesi. saha içinde futbolcularının hakemi tehdit etmeleri, üzerine yürümeleri, küfretmeleri.
    emre malok, erkan engin, hissiyatlar, nizami çekilmeyen ofsayt çizgisi ve dahası.
    yabancı var hakemi geldikten sonra ezel'in annesinin çalacağı penaltıyı kabullenemeyen bir oluşum.
    neyse bunlar burada dursun, devam edelim.

    ****17 mart 2024 kasımpaşa galatasaray maçı
    bu sezonun iki nedenden olayı en önemli maçlarından biri belki de en önemlisi.
    benzer vakıalar yaşandı karagümrük fener maçı, kasımpaşa fener maçı. ama bunun gibisi görülmedi birilerinin salıncağında sallanan birileri galatasaray'a şampiyon olmaması için zorluk çıkarmak istedi. tribünlerini salıncağın sahiplerine açtı, galatasaray buna fırsat vermedi. penaltı öncesi santradan top zahaya atılmadan önce tribünleri dinleyin, yeterli niyeti anlamak için.
    ilk neden psikolojik olarak kırılmadık, şükürler olsun ki yenilmedik, mücadeleden vazgeçmedik yaşananlara rağmen.
    ikinci neden düşmana yine korku verdik, fatih terim dönemleri gibi üst üste koyacağız dedik sizi yine.

    **** süper kupa maçına u19 ile çıkıp 1 dakikada gol yiyip çekilmeleri, detaylı şekilde avrupa'da çeyrek final oynuyorum bahanesiyle karşımıza çıkmaktan korkmaları ve 51 saniyede gol yiyip yine yeniden rezil olmaları

    ****adam gibi adam cep mevlanası, ahlakından şüpheye düşmediğim sayın erden timur'u tehdit etmeleri

    ****fenerbahçe oyuncularının etkisiz hale getirilmiş, kendini savunamayacak durumda olan provakatörlere saldırması ve ceza dahi almaması- hukukçu olduğum için haksız tahrik diyebilirim yaşananlara, meşru müdafaa kapsamında değerlendirilmemesi gerektiği kanaatindeyim.

    **** selahattin baki söylemleri ya da safsatası, organize ancak amatör bir kötülük, taraftarının bir baba ve kızını tuttukları takımdan ötürü gasp etmesi, müslüman teknik direktör, psikolojik üstünlük, "şampiyonluğa oynayan bir takım aleyhine bu penaltı verilmez" söylemi, ülkenin en başarılı kulübünün "beka sorunu" olarak nitelendirilmesi ve türevleri.

    **** karagümrük, kasımpaşa, istanbulspor yan çarlarında açılan hesaplar.

    **** sahibini hepimizin bildiği bir para çantası. yan çarların mesnetsiz açıklamaları, tribün kayırmaları.

    beyler bir sürü şey daha yazabilirim sabahı bulacak devam etsem, maçın heyecanını bastırmak için burdayım. çok doluyum anlatamam hepsini, saatler sürer. ama entry bitmedi konuşmamız gereken şeyler var. ben kadıköyde yaşıyorum bu aralar ciddi bir hastalığım var ondan gidemedim maça. iyileşiyorum şükür. 2005-2006 senesini unutamam şükürler olsun ki küçüktüm ama stadyumdaydım. abim almıştı biletleri. kendimce o yaşlarda maçı kazanırsak şükür namazı kılacağım diyordum içten içe maçı izlerken, 16 dakikayı beklerken. hayatımın en uzun 16 dakikası olacağına eminim, vefat ederken bile. ama o gün bile zihnimizde şu vardı biz hak ettik, bizim medya ile para ile işimiz yoktu. biz kendimizce mücadele edip kazanmaya çalışıyorduk, denizli golü anında stadın hali o duygu patlaması anlatamam o kadar yıl geçmiş dün gibi. fenerbahçe beraberlik golünü attığında dinlediği radyoyu sahaya atan adamı hiçbir zaman unutmayacağım. o senede benzer bir seneydi, o senenin rezillikleri kendine hastı. elle gol, bir sürü hakem faciası, el değmemiş temiz bir lig isteği ama iteklenen desteklenen bir oluşum.

    beyler açıkça söylemek zorundayım. ben bu ercik tayfadan hiç hazzetmiyorum, ölürken de etmeyeceğim. tabi hukuk sınırları olacak bu duruş. duruşum hep şu olacak.
    https://gss.gs/7x8.jpg
    sebepleri ise çok fazla.
    uluslararası tahkimin ceza verdiği bir kulübe, mali ve siyasi kaygılardan ceza ver(e)meyen, ceza hukukunda maddi gerçeğin esas olduğunu bilmesine rağmen pek umrunda olmayan bir ülke ve kurumları. rahmetli özkan sümer'in "fenerbahçe haksızlığı hak olarak kabullenmiş bir kulüptür" tespitinin yaşadığım yıllar geçtikçe zihnimde defalarca tescillenmesi, yedikleri hakkın umurlarında olmaması bundan çok hep haksız menfaat elde etmek istemeleri, kibirli ruh halleri, başarı için her şeyi mübah görmeleri. çok uzatabilirim, siz beni anladınız ya da anlamadıysanız şu sözlerle başlayan oldların bildiği tezahürata bakın.
    oldlar bilir ne zaman mağlup olsa...
    tek suçlu hakem ya da merdivenlerrr
    hep arkanızda.......

    evet beyler, buraya kadar geldiyseniz bu kısım benim yazarken heyecandan duramadığım kısım. lütfen okuyabilecek herkesle paylaşın okunmaya değer gördüyseniz. çünkü benim gibi hissedenler olduğuna eminim bugün.
    bugün stada gidenler, ekran başında olanlar, benim gibi hissedenler bugün başka bir gün. çünkü ailemiz var, sevdiklerimiz var. hepsinin daha adil, ahlaklı ve iyi bir türkiyede yaşamasını istiyoruz. hepimiz insanız vicdanımız var. bugün bir saniye susarsanız, size şu hasta halimle bir gram hakkım varsa helal etmiyorum.
    rakip korkmadan iki pas yapabilirse kahrolacağım. farklı bir skor beklemiyorum, istiyorum ki kendi yaptıklarından utansınlar artık. desinler ki biz iyi olmadığımız için kazanamıyoruz. futbola siyaset, güç, politika karıştırmayı bıraksınlar. başarılı olmanın yolunun iyi olmaya çalışmak ve bu uğurda yapılan hatalardan ders almak olduğunu anlasınlar.
    biliyorum, anlamayacaklar.
    bugün hak tesis etme günüdür beyler, hakkın adaletin mücadelenin günüdür. okan hocam ve aslanlarına güveniyorum.
    allah yardımcımız olsun.
    welcome to the judgement day.

    https://i.dailymail.co.uk/...05DC-940_634x420.jpg

    -
App Store'dan indirin Google Play'den alın