• 541
    bütün gün içimin kıpır kıpır olmasına sebep olan maç. maça saatler kala söyle düşünecek olursak bizim birkaç mevkideki soru işaretleri dışında kadromuz belli. son dönemdeki oyunumuzu, istek arzumuzu devam ettirmeye çalışacağımız açık. rakip ise süper kupa finalinden beri yokuş aşağı yuvarlanan, kaotik bir seçim dönemi geçiren ve sezon bitmemişken bitmiş gözü ile bakıp gelecek sezonun teknik heyetini belirlemeye çalışan bir yapıda. böyle bir ortamda başlanacak olan maçta adil bir yönetim ile sonucu tahmin etmek çok zor olmamalı. fakat yine de işi ciddiye alıp futbol topunun şımarıklığı sevmediği gerçeğini de unutmamamız gerekiyor.
    kadrolara geçecek olursak bizde iki kritik mevkide soru işaretleri var demiştim. bunlardan birincisi sol stoperde son dönemlerde sallanan abdülkerim ile mi yoksa davinson ile mi başlanacağı sorusu. burada benim naçizane fikrim okan hocamın düzeni bozmayıp abdülkerim'i sahaya atmaktan vazgecmeyeceği yönünde. diğer soru işareti ise torreira'nın yanında kerem demirbay mı yoksa berkan mı oynayacağı sorusu. buradaki karar açıkçası biraz daha zor. burada rakibe göre düşünmek faydalı olacaktır. rakip muhtemelen sert bir orta saha hattı kurarak özellikle mertens ve demirbay ikilisine baskı kurarak orta sahayı ele geçirmeye çalışacaktır. bu sebeple ne kadar oyun kurulumuna olumsuz etkisi olacağını düşünsem de berkan seçeneğini daha mantıklı görüyorum.
    rakibimize bakacak olursak bir sürü soru işareti ve kaotik durum söz konusu. bir kere zaten içinde bulundukları ruh hali ve 6 puan geride olmaları sebebiyle ve sezon içindeki haksızlıklarla normalde bitmesi gereken bir yarışın uzatıldığını bal gibi bildikleri için elleri ayakları titrer halde ali sami yen'e gelecekler. içlerinden birkaç provokatif hareketler yapma potansiyeli olan tipler tribünlere oynayıp bizi saha dışına çekmeye çalışacaktır. ama bunu başaramayacaklar. kadrolarına geçersek bence livakovic, ferdi, çağlar, dijiku, fred, tadiç ve sağlıklıysa osayi'nin yeri garanti. ben dijiku'yu 6 numara oynatıp sol stopere osterwolde'yi koyarak mertens'i ablukaya almak ve orta saha üstünlüğü sağlamaya çalışacaklarını düşünüyorum. sağ kanatta bizim barış ve köhn'ün fizik üstünlüğüne karşı osayi ve mert müldür ile karşılık verip hem 3 yerliyi tamamlayıp hem de daha dengeli olmaya çalışacaklarını düşünüyorum. ileride ise bu iki hamle (dijiku ve mert) ile tepki çekmemek ve ofansif bir kadro ile çıktığını iddia edebilmek için dzeko ve bats ikilisi ile çıkacaklarını ve oyun planlarının orta saha hattımızı bastırıp uzun toplar ile dzeko'ya oyun kurulumu yaptırmak olacağını düşünüyorum. geçen haftaki karagümrük maçındaki geçişlerde yaşadığını sıkıntıyı kullanmak için ellerinde hızlı kanat olmadığı için bu yolu izlemeleri tek şansları olacaktır.

    sonuç olarak planları ne kadar doğru olursa olsun bizim sertlikle ve sakinlikle cevap vermemiz ile gardlarını düşüreceğimizi ve 24. şampiyonluğumuzu epik bir şekilde elde edeceğimize inanıyorum.
    göreyim benim takımımı!
App Store'dan indirin Google Play'den alın