• 446
    nihayet gelip çatan maç. sezon başından beri ''sondan bir önceki hafta'' dedik durduk, geçen sene gibi. inşallah yine bütün yılın birikimini boşaltacağız sarı-laciverte.

    ismail kartal ''yenilmeyelim, tadımız kaçmasın'' kafasıyla temkinli mi çıkar yoksa ''kazanalım, son haftaya bakalım.'' diyerek kazanmaya mı çıkar bilmiyorum ancak okan hocanın net bir galibiyet için çıkacağı kesin. öyle beraberlikmiş, şampiyonlukmuş dinlemeden hoca basıp geçmek için çıkacaktır. allah'ın izniyle de galip olacaktır.

    irfan'ın da olmadığını düşünürsek fenerbahçe'nin en önemli silahı yine tadic üstünden ferdi koşuları olacak. ilk maçta ziyech, o çok formsuz döneminde dahi müthiş bir taktik sadakati ile oynamış ve ferdi'ye adeta nefes aldırmamıştı bindirmesi için. ziyech, belhanda tipi adamlar bazen böyle maçları kendine mesele yapar. ziyech'in son dönemdeki formundan bağımsız bu maçlarda içinden başka bir şey çıkabilir. ilk maçtaki hırsıyla, disipliniyle onu göstermişti. gelgelelim orada bir boey faktörü de vardı. tadic'e kabus gibi çökmüştü. dolayısıyla zaten top oynamaya niyeti olmayan fenerbahçe içerde hiçbir şey üretemeden maçı tamamlamıştı. şimdi boey yok ancak aslında tadic de kaan ayhan'ın en isteyeceği kanat tipi olabilir. statik ve yavaş. kaan fiziksel temasla ve döndürmeden oynamayı başaracaktır diye umuyoruz. dediğim gibi bence burada önemli mesele ziyech'in kaan'ı tek bırakmaması. zira fenerbahçe'nin hücum gücünün %70'i falan burası. öte yandan köhn, bitik görünse de cengiz'in koşularına dikkat etmeli. hoca zaten cengiz'in sola çekmeyi ne kadar sevdiğini anlatmıştır bile, köhn dikkatli olmalı.

    onun dışında torreira-fred, barış alper-osayi çarpışmaları da maçın gidişatı açısından belirleyici olacaktır. biz zaten bayern münih'e dahi kabul ettirdiğimiz baskımızla oynayacağız. kabus gibi çökmeye çalışacağız. önemli olan fenerbahçe'nin ne deneyeceği ve denediği şeyi ne kadar uygulayabileceği. bu baskıya aynı şekilde karşılık verip, oyun kurarken örmeye mi çalışacaklar yoksa daha kendi alanlarında bekleyip geriden uzun mu vuracaklar göreceğiz. uzun vururlarsa nelsson için şenlik var demektir. kaldı ki batshuayi'nin oynaması bekleniyor. ilk maçta dzeko'ya bile nefes aldırmayan adam bats'a kolay kolay top indirtmez. ismail kartal'ın ne kadar cesur davranacağını göreceğiz. fenerbahçe'nin son haftalarda özellikle deplasmanlarda oyun gücü düşmüş durumda ancak tabii derbi bu, motivasyonlar farklı olacaktır.

    takım karagümrük maçında dağınık ve konsantrasyondan uzaktı. kafaların bu maçta olduğunu düşünüyoruz, düşünmek istiyoruz. umarım hakkını verirler ve biz de şöyle keyifle bir şampiyonluk kutlarız. allah yardımcımız olsun, vurduğumuz gol olsun.

    (bkz: şampiyon cimbom yazdıracağız)
App Store'dan indirin Google Play'den alın