• 426
    uzunca süredir, belki sparta prag eşleşmesindeki maçlardan beri, geride topu ayağına yapıştıran bir ortasaha, kalabalık baskının arasından verilen temiz pas ya da pivot santrfora direkt pas, sol kanadımızın arkasına sarkan kanat veya merkezden delen dribling yeteneği yüksek oyuncu formülleriyle baskımız defalarca aşılıyor, sürekli geçiş hücumları yiyoruz. çok sayıda örneğini 26 nisan 2024 adana demirspor galatasaray maçında gördük, bazı örneklerini 2 nisan 2024 galatasaray hatayspor maçında izledik, en son 12 mayıs 2024 karagümrük galatasaray maçında bu şekilde defalarca hücum yedik. kupadaki karagümrük eşleşmesinde de keza feghouli'nin doğru pası bulana kadar ayağına yapıştırdığı topu bir türlü alamayan kalabalık baskı ve bu baskıyla doğan boşluklara kaçan oyunculara topu servis eden feghouli etkisiyle oyunun nereye geldiğini yaşadık.

    bu durum beni biraz endişelendiriyor. bizim baskımızın nasıl aşılacağını birçok rakip hoca çözmüş durumda. buna karşı şu ana kadar iki faktör bizi ayakta tuttu. birincisi muslera yemesi kendi standartlarında dahi normal karşılanabilecek sayının bile altında gol yedi. ikincisi de çok ekstra goller attık, yeteneğimiz ilerideki üretkenliğimizi çok yüksek tuttu.

    buna karşılık derbi şakaya gelmez. derbide rakibe bu kadar pozisyon verirsen yersin. çünkü bu kez karşında o pozisyonu bitirmek için lasagna değil batshuayi veya dzeko var, nerede ne yapacağı belli olmayacak cengiz var. kanatta boşluk bırakılırsa çok iyi top sürebilen ferdi var.

    en büyük güvencem, ilk yarıdaki derbi öncesinde de bunları analiz eden okan buruk'un rakibi kilitlemeyi o maçta çok iyi başarması. ama o maçta sahaya yenilmemek için çıkan çekingen bir ismail kartal faktörü de vardı. yarın bu çekingenliğin olacağını sanmıyorum, çünkü fenerbahçe'nin kaybedeceği bir şey yok.

    çılgın, deli bir baskı değil, deplasmandaki bayern munich maçındakine benzer daha kontrollü bir baskı ve oyun bekliyorum, tahmin değil, benim kişisel beklentim. bu maçta iki kilit var. birincisi ikili mücadeleleri ve sahipsiz topları kazanmak, ikincisi de konsantrasyon. bilhassa kerem demirbay oynarsa, bu maç etrafında ne var ne yok fark etmeden hareket etmeye, laubali kısa paslar vermeye tahammülü olmayan bir maç.

    fark atalım üç atalım beş atalım muhabbetine düşen bazı şımarık ergen taraftarımızın aksine, pota koyacağımızı sandığımız maçta sahada olan okan buruk'un ciddiyeti de takıma dair en büyük güvencelerimden bir diğeri.
App Store'dan indirin Google Play'den alın