• 603
    galatasaray’ın, türk spor tarihinin ve türkiye cumhuriyeti tarihinin çok önemli günlerinden biri.

    parken’de alınan zaferi, bir kupa zaferi olarak algılamamak gerekir. avrupa’nın her alanda gerisinde kalmış bir toplumun, devasa sayılarda işçi göçü vermiş bir ülkenin, sporun her alanında rekabetten uzak kalmış bir milletin zaferi tattığı bir gündür.

    galatasaray’ın tek başına bayrağı taşıdığı 80’lerde başlayan sportif devrimin meyvesinin yendiği, istanbul’da ve her avrupa deplasmanında adeta çelikten bir ruhun zuhur ettiği, tüyleri diken diken eden bir serüvenin son halkasıdır. ardından gelen süper kupa, dünya kupası üçüncülüğü ve avrupa’da daha rekabetçi olan türk kulüplerinin öncüllüğünü yapan, 3 gol yediğinde az yedik diye sevinen bir milletin başını yerden kaldıran bir zaferdir.

    ne mutlu ki galatasaraylıyız. o günleri yaşayanlar ne şanslı insanlar. hiçbir zaman yeteri kadar anlatılamamış, tüm övgülere ve anmalara rağmen yeterince övülememiş hissettirendir.

    mutlaka başka kupalar, finaller gelecektir. fakat 17 mayıs 2000 günü ve oraya kadarki süreç, belgesel serilerine konu olması gereken ve sporun sadece spor olmadığını gösteren bir süreçtir. üzerinden 24 sene geçmesine rağmen tekrarlanamaması ise özeleştiriye konu edilmelidir.

    galatasaray var olsun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın