• 62
    şapkalarını önlerine koyup, galatasaray sözlük'ün geldiği noktayı ve ilerleyişinin nasıl olacağını düşünmesi gereken sözlük yöneticileridir.

    son zamanlarda herkes birbirinden şikayetçi. anlaşamadıkları bir konu için birbirlerine hakaret edenler de var, sarı kırmızı formamızı giyenlere olmadık laflar edenler de. neyi paylaşamadığımızı anlamak güç.

    birbirimizin fikirlerine saygı göstermek yerine birbirimize fikir empoze etmeye çalışıyoruz ve bana göre moderasyon da bu durumu düzeltmek için hiçbir müdahalede bulunmuyor.

    birinin yazdığı şeyi beğenmeyen, hemen nick altından ayar vermeye kalkarsa, sol frame nick altı yazılarla ve ayar verme sevdalıları ile dolarsa, bu platform sözlük olmaktan çıkıp dingonun ahırı haline dönecektir. anlayamadığım şey; neden insanlar yazılarını beğenmediği ve tartışmak istediği bir mevzuyu özel mesaj ile çözmek yerine nick altına yazı döşenerek bu eylemi gerçekleştirir.

    bir çok yazarda popüler olma kaygısı olduğunu ve bunu gerçekleştirmek için de türlü yollara başvurduğu bir gerçek. hatta bunun için herkesin beyaz dediğine bu kişiler siyah diyebilmekteler ve tabi ki bunu da fikir özgürlüğüne bağlamaktalar. tamam kabul edelim, fikirler özgür ve sizlerle ortak bir noktada buluşmak mümkün değil fakat o özgür (!) fikirlerinizi beyan ederken karşınızdaki insanlara hakaret etme cüretini nereden buluyorsunuz ?

    bir de kendi takımının futbolcusuna, teknik adamına ya da yöneticisine mesnetsiz laflar eden hatta küfür edenler var. merak ediyorum acaba kaçınız bu ettiğiniz lafları o insanların karşısına geçip de söyleyebilirsiniz. frank rijkaard'ın karşısına geçip "sen de çok lalesin beaaa" diyebilecek sadece bir tane babayiğit varsa şayet burada önünde saygıyla eğilmek istiyorum.

    maalesef tüm bu unsurlar bir çok yazarı galatasaray sözlük'ten uzaklaştırmaktadır. çare yazarları troll ilan edip sözlükten atmakta değildir kanımca. çare; ipe sapa gelmez yazılar yazanlara prim vermemekte, onların istediği negatif popülerliği onlara kazandırmamaktadır. sözlüğün bir otokontrol mekanizması geliştirmesi gerekmektedir. bu mekanizmayı harekete geçirmek de galatasaray sözlük moderasyonuna düşmektedir.

    artık bir şekilde kalıbına uydurulup içinde hakaret barındıran yazılar okumaktan sıkılmadınız mı? ben çok sıkıldım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın