• 474
    eğer katılmak gibi bir hedefimiz var ise bütçe konusundan önce a lisans hakkı konusunu çözmemiz gerekiyor. aslında bütçe ve lisans hakkı birbirine bağlı iki konu.
    mesela aşağıda kızılyıldız'ın bütçesinin 20 milyon euro olduğu yazıyor. kızılyıldız euroleague'deki iyi takımlardan.
    https://www.eurohoops.net/...-butcesi-belli-oldu/
    ya da zalgris kaunas'ın bütçesi 14 milyon euro civarında.
    https://trendbasket.net/...-butcesi-belli-oldu/
    asvel, valencia takımların da bütçeleri 15-20 milyon euro arasında görünüyor ki sezon başında asvel ana sponsporuyla yaşadığı sıkıntılardan dolayı bütçe düşüreceğini açıkladı.
    bütçe konusu çözdük diyelim ülkemizden a lisans hakkına sahip iki takım var. 3. takım olmadığımız durumda 15-20 milyon euro'yu bu işe yatırmanın bir anlamı kalmıyor. wild card ile davet alıp iki sene katıldık diyelim. 3. sene bizden daha çok para harcayacak büyük bir şehir takımı ortaya çıkarsa o büyük ihtimalle bizim önümüze geçecek. paris basketbol takımı gelecek sene eurocup şampiyonu olarak katılacak ama kalıcı olması bekleniyor. ayrıca ingiltere'den de bir takımın katılmasını istiyorlar. büyük ihtimalle london lions takımı davet alacak.
    yani bizim öncelikle o seviyelerde varsa lobimizi kullanarak a lisans olayını halletmemiz gerekiyor. bunu yaparken de 15-20 milyon euroluk bütçe sağlayacak bir formül bulmamız gerekiyor.
    ayrıca buraya para mı verilir diye düşünmek yerine taraftarın çoğunluğu ne istiyor diye düşünmek lazım. eğer çoğunluğun bu yönde bir talebi varsa yönetim o bütçeyi ve a lisansı bulmak zorunda. bunun için oraya oturuyorlar. taraftar şampiyonluk da ister, ona denedik olmadı diyebilirsin ama daha en baştan deneyecek fırsatı bize yaratamıyorsan yönetim olarak eksiğin var demektir.
    edit: mesela jk'nın başkanı hasan arat gelmeden önce euroleague falan atıp tutuyordu. şimdi o parayı futbola yatıracağını söylemiş. a lisans konusunda istediği dönüşü alamadı büyük ihtimalle.
    https://x.com/.../1788904199649931577
App Store'dan indirin Google Play'den alın