• 457
    bir taraftar çekişme ve mücadele seviyesi yüksek bir sporda kendi takımını her türlü görmek ister. bir sporsever iyi takımların olduğu bir turnuvayı takip etmek ister.

    bir sporsever ve galatasaray taraftarı olarak takımımın basketboldaki konumu ve tutumunu üzülerek, fenerbahçe bekonun konumu ve tutumunu da kıskanarak takip ediyorum. keşke biz de başarılı olabilsek. fener kadar harcama yapmak mantıksız tabiki ama futboldaki başarılarımızı basketboldan ya da başka bir amatör branştan sübvanse etmemize gerek yok. en azından biz taraftar olarak bu şekilde bakmamalıyız. profesyonel düzende doğru yatırımlar ve bağlantılarla sürdürülebilir ve istikrarlı bir yapı kurulabilir. euroleaguede bir asvel, alba berlin, kızılyıldız düzeyinde kadro kurup salon atmosferi ile üst sıralarda olabiliriz. f4 10 yılda bir olsun ya da olmayıversin, takımımızı üst seviyede seyretmek güzel olmaz mıydı?

    futbol ile örneklemek gerekirse; takımımızı her sene erken elenmesine rağmen şampiyonlar liginde oynarken mi görmek istersiniz yoksa uefa konferans ligi'nde (ya da avrupa ligi olsun) çeyrek/yarı finalde görmek mi. bazılarımız avrupa puanı, ülke puanı için ikinci tercihte bulunabilir tabi ama bu heterodoks bir yaklaşımdır ve daha makul olan ilk seçenektir.

    bazı konularda uzlaşmak gerek. evet fener çok harcıyor, çok harcadığı için de başarılı oluyor. hatta genele vurunca bu harcamaya göre elde edilen başarı az bile. ama bizim için durum çok dramatik. o seviyeler bize o kadar uzak ki, euroleague'e dair tek hayalimiz ve beklentimiz fenerin yenilmesi ve başarısız olması üzerine. hep futbol mu basketbol mu ikilemini niye yaşıyoruz ki? futboldan ödün vermeden biz de orda olalım, o atmosferi yaşayalım, maçları takip edelim, sevinelim, yeri gelsin üzülelim.

    olmasa da olur ama olsa çok güzel olmaz mı?
App Store'dan indirin Google Play'den alın