• 446
    avrupa'nın önemli spor organizasyonlarından biri.
    çocukluğumdan beri basketbol sever, takip ederim. euroleague kazanmak bir kulüp için prestijdir, daha önemlisi güzeldir. siz ilgilenmiyorsunuz diye prestiji değişecek değildir.

    avrupa'nın en popüler sporu tabii ki futbol, hatta dünyanın en popüleri. basketbol avrupa'da biraz daha ilgi gösterenlere yönelik. euroleague pazarı ne kadar büyütmeye çalışsa da bunda pek başarılı olamıyor. sonuç olarak kulüpler için kar sağlamayan bir organizasyon. bu sebeple dönem dönem bazı ülkeler büyük yatırımlar yaparken, ülke ekonomisine göre kriz dönemlerine girebiliyorlar (örn: türkiye, yunanistan, rusya).

    bizim gibi kulüpler tek kulüp ayrı branş şeklinde olduğu için basketbola para harcamak konusu hep bir soru işareti oluyor. bizim gibi, beşiktaş gibi belirli bütçelerle ilerleyenler ya da fenerbahçe gibi daha bol para harcayanlar. ben isterim ki kulüp basketbol yatırımını arttırsın ama çoğunluk boşver o parayı futbola harcayalım diyecek, ya da fener taraftarının bir kısmı, boşver basketbolu o parayı futbola harca dediği gibi. tercih meselesi. ama adam yatırım yapmış, final 4'a kalıyorsa sevinsin tabii. domine ediyor demekse biraz abartı olmuş.

    not: amerikanın en popüler sporu amerikan futboludur. twitter takipçilerine bakıp nba demek yanlış olur çünkü nba global olarak çok takip ediliyor. ben mesela nfl takip etmem ama nba'i ediyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın