resim
Ali Yıldırım Koç
Görev:Başkan
Takım:Fenerbahçe
Yaş:57
Uyruk:Türkiye
  • 6212
    "son 3 yılın puan durumu", "son 5 yılın puan durumu" ve dün de "son 10 yılın puan durumu" gibi saçmalamalarının içerisine bile şark kurnazlığı veya bir başka tabirle "cin ali"lik serpiştiren mevcut fenerbahçe başkanı.

    ali koç haziran 2018'de başkan oldu, sayaç onun için 2018-2019 sezonunda başladı yani. "başkanlık yaptığım dönemin, yani son 6 sezonun puan tablosuna bir bakalım" diyebilir pekala ama diyemiyor. neden diyemiyor çünkü amiyane tabirle yemiyor. "son 6 sezon" derse başkanlığının ilk yılını, yani fenerbahçelilerin nisan ayına kadar "küme düşer miyiz acaba?" sorusunu kendilerine yönelttikleri ve galatasaray'dan 23 puan fark yedikleri sezonu da hesaplamanın içerisine dahil etmesi lazım. ama tabiri caizse sıkar bu. "son 3 sezon" da dediğinde (geçen yıl), "son 5 sezon" da dediğinde (bu yıl) ısrarla galatasaray'ın lig tarihindeki en kötü sezonu olan 2021-2022 sezonunu hesaplamanını içerisine katıyor kendisi (çünkü o sezon fenerbahçe ve galatasaray arasında fener'in lehine 21 puan fark var) ama nedense aynı başkan galatasaray'ın fenerbahçe'ye 23 puan fark attığı sezonu ya hiç işin içerisine katmıyor ya da etkisini minimuma indirmek için "son 10 sezon" diye mırıldanıyor. "son 10 sezon" demek cüretini gösterirken kendisi, buna aslında ilk başta fenerbahçelilerin itiraz etmesi lazım ama nerede onlarda o muhalefet mekanizması? 10 sezon dediği anda aziz yıldırım'ın 4 sezonunu da hesaba dahil ediyor ali koç. hani şu 2017-2018 sezonu devam ederken "futbolda 2012'den beri başarısız olduğu" iddiasıyla karşısına dikildiği, fenerbahçe kongre üyelerine seçimden bir hafta önce hitap ederken "tarihimizde ilk defa ezeli rakibimizin iki şampiyonluk gerisine düştük. bu alışık olduğumuz bir şey değil" diyerek efelendiği aziz yıldırım'ın başkanlığı dönemindeki fenerbahçe futbol takımından medet umuyor ali bey. bir tane de fenerbahçeli çıkıp "bu dediğine göre aziz yıldırım da başarılıydı, neden biz 2018'de galatasaray'la şampiyonluk için yarışırken yıldırım'ın karşısına aday olarak çıktın o zaman?" sorusunu kendisine yönelt(e)miyor. ali koç o kadar başarısız, o kadar çaresiz ki, "benim için artık öyle biri yok" dediği kimselerin sezonlarına referansta bulunuyor ama camiası bu kendi kendiyle çelişme durumuna bile ses soluk çıkartmaktan aciz.

    ali koç'un ve fenebahçe'nin mevcut durumu hakkında "çok yazık" demek aslında mümkün olabilirdi ama fenerbahçe'nin son 26 senedeki iki başkanına bakınca içlerinde bulundukları duruma üzülmek yerine, mutluluk duymayı tercih ediyorum. beter olmalarını da temenni ediyorum. iki fenerbahçe başkanı arasında da bir fark yok çünkü son 26 senede; biri diğerinin bir ton daha laciverti sadece. sarı bile yok onlarda. piyasaya çıkan üçüncü olası başkan da (sadettin saran) mevcut başkanlarının bir ton daha açığı izlenimini veriyor şimdilik. dolayısıyla ali beyin mevcut başkanı olduğu fenerbahçe'nin önümüzdeki yılları da, ali koç devam etsin veya etmesin, eski tas eski hamam şeklinde akıp gidecektir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın